Свиквайте с ниските лихви по депозитите - така в неделя

...
Свиквайте с ниските лихви по депозитите - така в неделя
Коментари Харесай

Банкер: Свиквайте с ниските лихви по депозитите

" Свиквайте с ниските лихви по депозитите " - по този начин в неделя някогашният изп.-директор „ УниКредит Булбанк” Левон Хампарцумян, който е и ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите разяснява новината, че от няколко месеца насам две от най-големите по активи банки в България намалиха лихвите по депозитите си до 0%.

" Има едно накриво схващане от интервала на предходната рецесия, когато имаше няколко банки, които даваха безумно високи депозити. И от самия факт, че имаш депозит можеше да изкараш сериозен приход. Това не е естествено. Естественото нещо е парите да носят пари, когато се вложат в нещо, т.е. другояче какъв е тласъкът на един бизнесмен да си влага парите, да рискува, да не спи, да се развива откакто може просто да постави един депозит и да си живее от него, от елементарна рента ", стимулира се Хампарцумян пред бТВ.

“Естественото нещо е парите да не носят огромен приход и даже да не могат да се оправят всякога с инфлацията, в случай че са на един елементарен депозит”, добави още той.

Банкерът обаче акцентира, че се надява нулевите и негативните лихви да са краткотрайно решение, тъй като “дългосрочно те също са вредни”.

На 8 септември стана ясно, че в най-голямата банка у нас – УниКредит Булбанк, да вземем за пример,, без значение дали срочността им е 1, 3, 6, 12 или 24 месеца. Същото е олихвяването и по куп други спестовни артикули, краткотрайно спрени от продажба – депозит " Флекси ", " Многофакторен влог ", депозит " Фен ", депозит " Девет месеца и половина " и др.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР