Свикването на руски резервисти, фиктивните референдуми в окупираните части на

...
Свикването на руски резервисти, фиктивните референдуми в окупираните части на
Коментари Харесай

Членовете на ЕП ще обсъдят ескалацията на агресивната война на Русия срещу Украйна

Свикването на съветски резервисти, фиктивните референдуми в окупираните елементи на Украйна и нуклеарните закани на Путин ще бъдат в центъра на дебата в сряда.

Очаква се евродепутатите да призоват Европейски Съюз и неговите страни членки да реагират уверено на ескалацията на войната от страна на Русия и на подготовката й да анексира украински територии. Последната рецесия в сигурността, провокирана от няколко необясними разкъсвания на газопровода „ Северен поток “ в Балтийско море, също ще бъде включена в дневния ред.

Те ще изискат военната поддръжка за Украйна да бъде увеличена и координирана по-ефективно, както и да бъдат засилени икономическите наказания против Русия.Те евентуално също ще призоват Европейски Съюз да усили напъните си, с цел да предотврати заобикалянето на глобите, изключително благодарение на страни отвън Европейски Съюз.

Резолюцията ще бъде подложена на гласоподаване в четвъртък.

Контекст

Миналата и тази седмица де факто управляващите в няколко украински района, които са нелегално окупирани от Русия, проведоха референдуми за присъединението им към Русия. В същото време Кремъл разгласи, че активизира 300 000 резервисти, с цел да се бият в Украйна, а президентът Путин заплаши да употребява нуклеарно оръжие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР