Свикването на и промените в ще обедният политическо мнозинство, което

...
Свикването на и промените в ще обедният политическо мнозинство, което
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Промените в Конституцията ще обединят партии, искащи да останат на власт

Свикването на и измененията в ще обедният политическо болшинство, което има една цел - оставане на власт. В обстановката още веднъж има основно значение за оцеляването на останалите партии в Народното събрание. А в случай че останат всеобщи, това ще усили политическата им тежест. Това излиза наяве от разбора на обстановката сега на политолога и експерт по конституционно право от Центъра за демократични тактики пред БНР.
" Конституцията е на път да стане жертва на тактически политически съображения на ГЕРБ. Има проект ГЕРБ да остане на власт в идващите няколко месеца – 5-6-7, и този проект минава през привикване или най-малко през опит за привикване на Велико национално заседание, като основна тук е договореността сред партиите. Възможно е да имаме сглобяване на някакво болшинство, само че не е ясно зад какво ще застане това болшинство съдържателно, като единствен сплотяващ претекст се явява оставането на власт ", счита Даниел Смилов.
 Бивш парламентарен арбитър за плана на ГЕРБ за Конституция: Така не се написа план Бивш парламентарен арбитър за плана на ГЕРБ за Конституция: Така не се написа план
Направи ми усещане, че по този начин не се написа план за Конституция. Оценката, естествено, не е добра. Струва ми се, че в ГЕРБ подходиха л...
Според него смяната в Конституцията не е действителен план, а по-скоро оферта към останалите политически сили. Единият фактор е съглашението сред партиите в Народното събрание, акцентира Смилов.
„ Планът за смяна на Конституцията, планът, е много посредствен и самите му вносители, огромна част от тях не са съгласни с съществени хрумвания в него - да речем намаляването на депутатите. По-скоро става дума за една отворена оферта към други представители на болшинството в Народното събрание – „ за “ тази концепция: оставането на държавното управление на власт ", сподели той.
Политическата уязвимост на сегашния проект на ръководещите Смилов вижда в зависимостта от Движение за права и свободи и това дали те желаят или не Велико народно събрание.
Ако Движение за права и свободи каже, че не се интересува от Велико национално заседание, всичко занапред ще лъсне просто като един спектакъл и ще стане напълно мъчно защитимо. Ако пък Движение за права и свободи каже уклончиво нещо за рестарт, това, което ще стане ясно е, че тази скрита коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи продължава да действа, което ще докара още веднъж до ескалация на митинга и готовност на протестните настроения ".
 Мнение: Анонсираните промени в Конституцията са съгласувани с Движение за права и свободи Мнение: Анонсираните промени в Конституцията са съгласувани с Движение за права и свободи
След месец на криене и отричане през днешния ден Борисов изпълзя от дупката си с сила, която не сме виждали напоследък и си върна инициат...
Ако се запазят актуалната повсеместност и поддръжка за митингите, записана от социолозите, това ще усили политическата им тежест, предвижда политологът и подсети, че 60 на 100 от жителите поддържат митингите, което по думите му е голямо болшинство.
Протестиращите по този начин или другояче имат посланичество, те поддържат разнообразни партии, огромна част от поддръжката особено в София е за „ “, други застават зад други опозиционни партии, означи Даниел Смилов. „ В този смисъл не е реалистично да се чака всички тези хора да бъдат събрани под една шапка и да търсят един единствен партиен собствен представител ".
Управляващите питат с кого да приказват. Всъщност по-важният въпрос е защо да приказват. Защото това са антикорупционни по своята същина митинги “, добави той.
Хората повдигат въпроси за 700-те милиона, изчезнали от държавната хазна, за записи, фотоси и шкафчета, а вместо по тематиката на митинга, ръководещите оферират на протестиращите диалози по други тематики като Конституцията - това е рисково, уточни още Даниел Смилов.
 Случаят в Росенец сподели, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са едно цяло, счита публицист Случаят в " Росенец " сподели, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са едно цяло, счита публицист
Кметът на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на партията на Борисов, дружно с общинските си съветници към този момент час б...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР