Свикваме две извънредни заседания на Столичния общински съвет. Първото ще

...
Свикваме две извънредни заседания на Столичния общински съвет. Първото ще
Коментари Харесай

Викат Фандъкова и Борисов да обяснят защо София остана без лифт

Свикваме две изключителни съвещания на Столичния общински съвет. Първото ще е на 23-ти май – този четвъртък, от 10.00 ч. по отношение на събитията, довели до това София да остане без лифтове. Второто ще е на същия ден от 12.00 ч. по отношение на метаморфоза на бул. „ Патриарх Евтимий “.

Това разгласи на брифинг ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров. 

„ За нас е извънредно значимо по време на това изключително съвещание да стане ясно кой е виновен за обстановката, в която се намираме.

Настояваме на чуване да дойдат приватизаторите на „ Въжени линии “ ЕАД и да дадат пояснение. А точно: госпожа Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов – някогашни кметове на Столична община.

По времето на Бойко Борисов е приватизирано общинското сдружение „ Въжени линии “ ЕАД. Тяхното наличие ще е неотложно, с цел да се почисти въпросът за това какви са претекстовете, довели до контракт от седем страници, който не пази публичния интерес “, акцентира Борис Бонев от „ Спаси София “.

Той е безапелационен, че Борисов и Фандъкова би трябвало да поемат отговорността за протичащото се. „ Договор, в който единственото условие към приватизатора във връзка с работата на лифтовете е да се резервира предмета на деяние на сдружението, по отношение на правосъдната му регистрация, което не значи, че този предмет е работещи лифтове. Мотивите, довели до приватизацията и подписването на този контракт би трябвало да бъдат изяснени “, добави Бонев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР