Свикнали сте да закусвате кисело мляко и смятате, че тази

...
Свикнали сте да закусвате кисело мляко и смятате, че тази
Коментари Харесай

5 продукта, които не са полезни за закуска

Свикнали сте да закусвате кисело мляко и смятате, че тази закуска е потребна.? Но диетолозите са на противоположното мнение и предлагат да не се яде кисело мляко незабавно след ставане. И освен то. Защо?

Кисело мляко
Оказва се, че в празен корем този кисело млечен артикул губи част от потребните си свойства. Ето за какво експертите предлагат да се изяжда кофичка кисело мляко 1 час след хранене или преди сън. 

Домати и божествен ябълки
Учените са открили че райските ябълки и доматите, които несъмнено са потребни храни, на празен корем стават нездравословни. Работата е в това, че високата централизация на дъбилна киселина и пектин може да докара до образуването на камъни в бъбреците.

Банани
Тези плодове съдържат огромно количество калций. Банановата закуска може да докара до срив в калциево-магнезиевия баланс в организма. Това е сериозна опасност и води до нарушавания в работата на сърдечно съдовата система.

Цитрусови
По-добре не започвайте деня с чаша портокалов сок. На празен стомах цитрусовите предизвикат развиването на алергия и гастрит.

Сладко
Изобщо не е потребно от сутринта да претоварвате празния си корем с огромно количество сладки неща. Панкреасът не може да се оправи с остатъка от захар и да отдели нужното количество инсулин. В последна сметка равнището на захарта се покачва сериозно в кръвта, което може да докара до нарушавания в киселинно-алкалния баланс в организма, написа здраве.то.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР