Свикнали сме с модерните удобства и почти не се разделяме

...
Свикнали сме с модерните удобства и почти не се разделяме
Коментари Харесай

Как да определите колко е часът само по слънцето

Свикнали сме с модерните улеснения и съвсем не се разделяме с телефоните си, само че човек в никакъв случай не знае в каква обстановка ще попадне, по тази причина е добре да има и някои по-практични познания и умения.

Ако да вземем за пример сте измежду природата, само че нямате часовник и батерията на телефона ви е паднала, знаете ли по какъв начин да определите ориентировъчно какъв брой е часът? От Bright Side разказват напълно елементарен способ, употребяващ ситуацията на слънцето.

Застанете на място, където ясно виждате линията на хоризонта и слънцето. Обърнете едната си ръка с дланта към вас и със събрани пръсти я сложете на линията на хоризонта. След това долепете другата си ръка над нея в същата позиция. После издърпайте долната ръка и я наложете над горната.

Проверете какъв брой пъти ще би трябвало да наложите ръцете си една върху друга за дистанцията, което виждате от линията на хоризонта до слънцето. Всеки пръст дава отговор на 15 минути преди залез слънце. Например в случай че ви се е наложило четири пъти да наложите ръцете си, това са 20 пръста или 300 минути преди залез слънце.

От Bright Side обаче акцентират, че методът не е акуратен на 100% и по-скоро може да послужи като ориентир.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР