Свикнали сме да виждаме следното нещо: когато човек е на

...
Свикнали сме да виждаме следното нещо: когато човек е на
Коментари Харесай

5 признака, че диетата ви вреди на здравето

Свикнали сме да виждаме следното нещо: когато човек е на диета, той е гладен непрекъснато и надлежно раздразним. Но от време на време раздразнителността се трансформира в меланхолия. Това не постоянно е обвързвано с глада, а по-скоро с смяната в метода на хранене. Когато започваме диета, нормално сме фокусирани върху това, че би трябвало да свалим непотребните килограми и забравяме за обстоятелството, че тялото ни се нуждае от доста макроелементи, с цел да бъде крепко.

Ето 5 признака, че диетата ви въздейства върху здравето:

1. Проблеми с менструацията

Това е най-честият симптом, когато става дума за хормонални проблеми. Тези хормони са виновни за нашия метаболизъм и в случай че възникне хормонален дисбаланс, той може да провокира меланхолия. Ако смятате, че щитовидната жлеза не работи обикновено, би трябвало да посетите ендокринолог. В множеството случаи повода за това е неналичието на йод в организма. Но даже и да ядем доста артикули, съдържащи йод, може да не е задоволително. Така че предлагаме да приемате йодни добавки (не забравяйте първо да се консултирате с Вашия лекар).

2. Проблеми с паметта

Омега-3 е мастна киселина, която оказва помощ на нашите мозъци да работят вярно, да се концентрират и да запомнят значими неща. Ако тялото ви изпитва дефицит на омега-3, то стартира да всмуква повече транс мазнини. Учените са потвърдили, че такива мазнини могат да причинят меланхолия.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР