Свикнали сме да приемаме оцета като допълнение най-вече към салати

...
Свикнали сме да приемаме оцета като допълнение най-вече към салати
Коментари Харесай

Оцетът - напитка за здраве

Свикнали сме да одобряваме оцета като допълнение най-много към салати и туршии. Рядко посягаме към него и може би даже не се сещаме да си купим нова бутилка, когато остарялата е свършила. Но това надменно отношение е изцяло безпричинно.

Напоследък стана много настоящ био ябълковият оцет, който е нефилтриран и има претенциите да съдържа единствено и само ферментирали плодове, вода и малко захар. Ние слагаме под подозрение повече сходни артикули на пазара и предлагаме всеки самичък да си направи ябълков оцет. Ето и за какво.

Нефилтрираният, домакински ябълков оцет се трансформира в наклонност поради своите безспорни качества. Всъщност, той е следващото добре забравено остаряло, тъй като още през 80-те печели международна популярност като напитка за здраве.

 Снимка 387090

Ферментиралите храни и питиета съдържат ензими и потребни бактерии, които усъвършенстват храносмилането и чревната флора. Освен това, те покачват защитните сили на организма и в същото време потискат апетита .

Разбира се, ще би трябвало да преглътнем характерния му кисел усет, само че мнозина се кълнат, че си заслужава. Редица известни дами от дълго време са се убедили в тези резултати и си пийват по една лъжица заран на гладно, а по-късно прибавят домашния оцет и в салатите си. Сред тях са Виктория Бекъм, Гуинет Полтроу и Елизабет Хърли .

Правят го и за да смъкват някой кг или просто да поддържат оптимално тегло. Смята се, че постоянната консумация на нефилтриран оцет понижава равнищата на холестерол и кръвна захар, като също по този начин се бори с киселините в стомаха и настинките.

 Снимка 387089

Ябълковият оцет усъвършенства и положението на кожата. Ако към нормалната си вана прибавим неголямо количество от него, елементарно ще контролираме pH-то и ще си осигурим гладка и мека кожа . Освен това, той е богат на фосфор, магнезий, калций, калий и доста антиоксиданти, написа Daily Mail.

Въпреки всички изброени изгоди, би трябвало да имаме поради едно значимо изискване - най-добре е да не одобряваме ябълковия оцет чист, а да го разредим или просто да го прибавяме към храната си в една концепция по-голямо количество.

 Цялостно разчистване на дома единствено с оцет
Цялостно разчистване на дома единствено с оцет

Алтернатива на нездравословните препарати

Ако пък си падаме по по-екстремните опити, то тогава можем да си забъркаме така наречен Fire Cider . Съставките му са: цитрусови плодове, джинджифил, хрян, чесън, лук и люти чушки. Всичко това се смесва с чаша домакински ябълков оцет. Тази напитка се счита за страховит детоксикиращ и енергизиращ балсам.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Divayogi (@divayogieats) на Окт 29, 2018 в 1:02 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР