Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва,

...
Свикнали сме да критикуваме родното здравеопазване, но често се оказва,
Коментари Харесай

Българка от Лондон разказа за ужасите в медицинската система на Острова

Свикнали сме да подлагаме на критика родното опазване на здравето, само че постоянно се оказва, че в други страни ситуацията е още по-трагично. Това изпитва на собствен тил българка, която живее в Лондон и има малко детенце.

Тя се оказва в патова обстановка, откакто то се разболява. Накрая, обезверена от невъзможността детенцето й да получи съответна помощ, тя се принуждава да се прибира по неотложност в България.

Постът й е оповестен във Facebook:

"Здравейте мами, СПЕШНО!!! Детето ми на 3 годинки е с пневмония изписват му шести антибиотик и нежелаят да го одобряват в болница дори и рентген му отхвърлиха, желая да се приберем в България! Моля посъветвайте ме в коя болница в София да отида, къде работят бързо и съответно!?! "

Как се възвръщат разноски за медицински услуги в чужбина?

Под поста й разнообразни майки разясняват и оферират помощта си. Други споделят, че са имали сходен горчив опит в чужбина.

"Два месеца ме разиграват и не ми дават и никакви документи, че му е отказана хоспитализация, нито за това какво са го лекували, нищо, нищо ", споделя още обезпокоената майка от Лондон

"Просто са извънредно некомпетентни лекарите там.. Мен 2 месеца ме влачиха по разнообразни лечебни заведения, препращаха ме от доктор на доктор, а в това време безусловно не ме отразяваха, както е споделила дамата. Даваха ми какво ли не, а никой не съумя да диагностицира двустранна пневмония ", споделя още друга жена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР