Свиканото от БСП извънредно заседание на парламента пропадна след два

...
Свиканото от БСП извънредно заседание на парламента пропадна след два
Коментари Харесай

Извънредното заседание на парламента пропадна заради липсата на кворум

Свиканото от Българска социалистическа партия изключително съвещание на Народното събрание пропадна след два несполучливи опита за събиране на кворум. И при двете регистрации се записаха 78 депутата при нужни 121 народни представители за кворум. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разгласи, че трети опит за регистрация няма да има.

В Народното събрание се явиха единствено депутатите от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, както и двама от ГЕРБ. От Вътрешна македонска революционна организация обявиха в публична позиция, че няма да се явят в Народното събрание.

Извънредното съвещание бе свикано по искане на левицата. Според дневния ред, избран от социалистите, Народното събрание трябваше да гласоподава проекторешение, с което задължава държавното управление в 7-дневен период да внесе актуализация на бюджета поради социално-икономическите ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията с ковид.

От Българска социалистическа партия упорстваха да бъдат изслушани министър председателят Бойко Борисов и вътрешният министър Христо Терзийски за нападенията против публицисти по време на Националната конференция на ГЕРБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР