Свикахме тази извънредна пресконференция заради изтеклата в медиите информация, че

...
Свикахме тази извънредна пресконференция заради изтеклата в медиите информация, че
Коментари Харесай

Иван Френкев: От първия си ден служебното правителство атакува КЗП

Свикахме тази изключителна конференция поради изтеклата в медиите информация, че с Велина Великова сме освободени от Комисията за отбрана на потребителите. Не сме получили към момента решение за това от Министерския съвет. За нас е извънредно изненадващо това решение, в случай че то в действителност е взето, защото нямат никакви учредения. Това съобщи ръководителят на КЗП Иван Френкев.

„ Това е една кулминационна точка на офанзивата, която стартира с назначение на служебното държавно управление от ден първи ", сподели Френкев.

По думите му от началото на встъпването в служба на служебното държавно управление на Румен Радев непрекъснато текат инспекции в КЗП и концепцията е да се смени съставът на Комисията.

Френкев заяви, че мнението на Министерски съвет той да бъде освободен от служба е неналичието на ценз, а Великова - липса на стаж.

Председателят на КЗП е безапелационен, че в тази страна има закони, без значение дали е служебно държавно управление, или не, е наложително те да се съблюдават. По думите му, макар чистката, която сега се случва, те ще си търсят правата. „ Чакаме решението, с цел да създадем нужните стъпки ", сподели той. Според Френкев в Министерски съвет или са били подведени, или просто нямат боязън от закона, с цел да вземат сходно решение. „ До наскоро хората бяха по площадите и желаеха правдивост и правда, и господин президентът ги поведе. Назначеното през днешния ден служебно държавно управление ги погазва ", безапелационен е той. Великова от своя страна съобщи, че е извънредно сюрпризирана и учудена, че има 19 години юридически стаж не са задоволителни, с цел да дава отговор за условията да заема тази служба. „ В момента се случва един казус в историята на Комисията ", акцентира тя и добави, че всички поискани документи са показани, включително и стаж.

На журналистически въпрос, обвързван с образованието му, Френкев отговори, че има бакалавърска степен по стопанска система и магистърска степен по бизнес администрация. По думите му в извънредно къс период КЗП е съумяла да се провежда и да направи инспекции, които са оказали своето въздействие - да се одобри в законодателството ограничението на райския газ, промени в Закона за отбрана на потребителите по отношение на ценообразуването и промоциите. „ Също по този начин, би трябвало да отбележа, че през вчерашния ден сме сезирали Комисията за персонални данни за обстоятелства, което са извънредно притеснителни в една от районните дирекции, които дълги години бяха покривани ", заяви ръководителят на КЗП./БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР