Свидети сме на негативни тенденции в демографските процеси. Възрастните хора

...
Свидети сме на негативни тенденции в демографските процеси. Възрастните хора
Коментари Харесай

412 лева ще достигне средната пенсия догодина

Свидети сме на отрицателни трендове в демографските процеси. Възрастните хора са приоритет за обществена политика, сподели вицепремиерката Марияна Николова на парламентарен надзор, написа standartnews.com.

 
Тя изясни, че е планувано от 1 юли 2020 година всички пенсии, отпуснати отпуснати до 31 декември 2019 година да се усилят със 6,7%. Със същия % и от същата дата се усилват минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст, както и обществената пенсия за напреднала възраст.
 
Така се чака междинния размер на пенсията през 2020 година да доближи 412,28 лева Догодина за погашение на пенсии са планувани над 10,5 милиарда лева
 
По данни на Национален статистически институт заетостта при хората от 55-64 година нараства с 15% и по този начин доближава до 60,7% през 2018 година Продължава да понижава безработицата измежду по-възрастните. Безработните над 50-годишна възраст са една от предпочитаните групи при насърчаването на заетостта, сподели още министър Николова и добави, че за тях са обезпечени квалификационни курсове.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР