Свидетелят на прокуратурата Бисер Лазов твърди, че при някои от

...
Свидетелят на прокуратурата Бисер Лазов твърди, че при някои от
Коментари Харесай

Милиони в пликове от КТБ

Свидетелят на прокуратурата Бисер Лазов твърди, че при някои от многочислените визити на някогашния ръководител на КФН Стоян Мавродиев (вдясно) при Цветан Василев (вляво) той е осигурявал по към 50 хиляди евро в брой

© Надежда Чипева В поредност от текстове по съответни тематики " Капитал " ще опише и покаже най-важното в хилядите страници доказателства на прокуратурата по делото КТБ

• Какво има в делото КТБ

• Плодовете на отровеното дърво

• Банка на ръчно ръководство


• Офшорните владения на Цветан Василев

• Парите за Бареков първо идваха в пликове, а след това в чувал


• " Директива за птиците за какво не го търсиш? "

• Сигналите са ни скъпи


- Според очевидци на прокуратурата от офисите на банкера Цветан Василев са раздавани пари в брой на политици, регулатори, публицисти, консултанти

- Повечето от тях са разпитвани и отхвърлят да са получавали сходни суми

- Някои, сериозни към властта, са разследвани селективно, до момента в който за множеството няма индикации обвиняването да е предприемало деяние Още по тематиката
Делото КТБ: Сигналите са ни скъпи

Разследването на банката е моделирано с писма до прокуратурата, писани от анонимни създатели и загрижени общественици
15 юни 2018
" Директива за птиците за какво не го търсиш? "

Прокуратурата не е забелязала над 100 мейла, лист с компании и вътрешни информации за стотици милиони, свързани с Делян Пеевски
8 юни 2018
Парите за Бареков първо идваха в пликове, а след това в чувал

Въпреки множеството доказателства, че е получавал пари от КТБ, прокуратурата отхвърля да проверява евродепутата
1 юни 2018
Срещите на Цветан Василев: с регулатори, политици, издатели

Сред най-честите гости е шефът на КФН Стоян Мавродиев с над 30 визити
14 май 2015 " В България корупцията не се насажда от бизнеса. В България корупцията върви от горната страна по вертикалата надолу " - това сподели предходната седмица посред маратонско 4-часово видеоинтервю за другояче слабопопулярния YouTube канал " Най-добрите " банкерът Цветан Василев. Той беше запитан от фен да назове имената на всички политици и длъжностни лица, на които е давал пари с точни суми, и явно бягаше от конкретика.

Нито наличието на този отговор, нито интонацията на Василев хвърлят подозрение, че е съществувала процедура за разпределяне на пари в пликове. По-късно в диалога той трансферира топката към своя бивш сътрудник Делян Пеевски, който му е разказвал и показвал цялостен лист, по който разнасял месечно суми освен за основния прокурор Сотир Цацаров (по 100 хиляди евро), а " там са и цветлинйовчевци, и писанчевци, и сарафовци " Но както самият Василев признава, те няма да признаят, а той няма доказателства за това. Пред " Капитал " Василев изясни, че не е осведомен с източниците на средствата " за прословутия му лист, с който ми се хвалеше, че държи цялата правосъдна и полицейска система под надзор ".

Същевременно, в случай че се има вяра на свидетелствата по делото КТБ, аналогичната черна каса на Василев също е била много огромна и надалеч не се е ограничавала с към този момент обществено известни проблеми като финансирането за Николай Бареков. От епизодичните мемоари на тогавашната дясна ръка на банкера Бисер Лазов и една от касиерките Юлия Илиева изскачат десетки лица и суми за милиони левове. Сред тях са имена на политици и на заемащи обществени постове лица, а също и публицисти и консултанти.

Макар и разказани от едни и същи очевидци, прокуратурата очевидно кредитира показанията им друго. Повечето от упоменатите получатели на суми са разпитвани или най-малко търсени, част от тях отхвърлят или пък дават пояснения какви контракти са имали, само че единствено няколко по-критични гласа се снабдяват с данъчни инспекции и/или следствия по неразбираемо какъв аршин. Самият Цветан Василев пред " Капитал " също отхвърли средства на КТБ да са употребявани за сходни интервенции.

" този (Мавродиев) взема пари, само че не прави работа "

Едно от лицата, за които Лазов приказва с повече елементи, е Стоян Мавродиев, който по това време е ръководител на Комисията за финансов контрол - институция, която надзирава КТБ и други финансови компании на Василев по няколко линии.

" Него съм го виждал и в КТБ на пл. " Гарибалди ", и на бул. " Цар Борис " №159 на 12-ия етаж, където беше кабинетът на Цветан Василев, в това число и в кабинета на Василев. При някои от тези срещи съм имал нареждания от Василев да му бъдат обезпечени пари в брой в порядъка на 50 000 евро. Някои от тези суми съм ги давал на Василев, до момента в който Мавродиев е бил в кабинета му. Има един или два пъти през 2014 година, когато съм носил поисканите от Василев пари в кабинета му в наличието на Василев и Мавродиев, като оставях плика с парите на масата, около която бяха седнали двамата ", спомня си пред проверяващите тогавашното доверено лице на банкера, на който той всекидневно е давал разпоредби за ръководството на мрежата от компании кредитополучатели. Лазов е и индивидът изготвял ежедневна информация за активите и пасивите на цялата конструкция.

" В диалог Василев ми е споделял, че към този момент " този (Мавродиев) взема пари, само че не прави работа ". При въпроса ми към Василев излъчените на Мавродиев суми към какъв файл да се отнесат и ще имат ли някаква повтаряща честота Василев ми споделя л, че ще ми дава указания за всяка сума поотделно, тъй като за някои от сумите фактическият краен адресат не е Мавродиев. При някои от случаите Василев ми е споделял, че посредством Мавродиев сумите са за Лукарски. За последния имам спомен, че се даваха суми в размер на 50 000 евро. Лукарски съм го чувал, че е някакъв деятел от Съюз на демократичните сили, а по думите на Василев сумите за Лукарски, излъчени посредством Мавродиев, представляваха част от така наречен по негови думи " партийни индулгенции ", споделя още Лазов.

Макар показанията да са дадени в средата на 2015 година самият Мавродиев е разпитан чак през февруари 2017 година Тогава той удостоверява, че е посещавал офисите на Василев неведнъж, само че отхвърля да е получавал пари от него под каквато и да било форма. Твърди, че последно е виждал банкера при започване на 2014 година, само че по изтеклите в медиите тетрадки на защитата на постройката (част от които са и приложени към материалите по делото) името му последно се вижда на 26 април. " Бисер Лазов съм го виждал един или два пъти в коридорите на банката (КТБ). Не мога да посоча кой ми го е показал. С него не cъм имал срещи и контакти. Единственото, което знаех за него, е, че е непосредствен човек на Василев, без да мога да посоча на каква позиция е бил ", споделя още Мавродиев при разпита му. " Капитал " се опита да се свърже с него, само че телефонът му беше изключен. При първичното излизане на части от показанията на Лазов в телевизия BiT самият Лукарски споделя на водещия Сашо Диков: " Никакви такива пари не са стигали до мене, питай Мавродиев! "

А в случай че се съди по показанията, КФН надалеч не е бил единственият платен регулатор. " Пари е получавал и Митко Димитров, член на ДКЕВР. Давала съм ги персонално на него. Това продължаваше към 1-2 години. Започнахме от 10 000 лв. и стигнахме до 15 000 лв. на месец ", споделя Илиева. Името на Димитров, който е в енергийния контрол от 2013 до 2015 година, се появява в оповестения от синдиците на КТБ лист с висши държавни чиновници с консултантски и други контракти с банката, само че със сумата 32 400 лева, взети през 2013 година

" за партийни индулгенции "

На политическия фронт също рискът очевидно е бил диверсифициран, като са финансирани разнообразни акции. По изказванията на Лазов пари е получавал финансистът Бисер Манолов, който е някогашен ръководител на Фонда за гарантиране на влоговете, а след това член на борда му и е част от управлението на Движение " България на жителите ". " Поводите, при които съм го виждал, са няколко: при един от тях, това беше в интервала на месец октомври 2011 година, когато по разпореждане на Василев осигурих 500 хиляди лв., които в диалог с него във връзка правилното им отчитане и третиране по направление бяха за акцията на Кунева за президентските избори. На същото лице в края на 2011 и 2012 година осигурявах средства за някаква организация по бадминтон, с която той беше съпричастен. Сумите не бяха огромни, в порядъка на 25 - 30 хиляди лв. еднократно в края на годината. По мотив на тези суми съм имал и връзка по телефона с Манолов, като телефонният му номер ми беше даден от Василев. "

В разпита на прокуратурата Манолов удостоверява, че е търсил финансиране за състезателен клуп по бадминтон " Академик ", който е имал контракт за спонсорство с КТБ, само че отхвърля да е получавал пари за акцията на Меглена Кунева. Самата тя също отхвърли след предаването на BiT, в което Сашо Диков и Люба Кулезич изчетоха част от показанията и в ефир включваха упоменатите от Лазов за коментар.

" Давала съм пари аз персонално на Димитър Куцаров, който беше претендент за президент с Камелия Тодорова. Според мен е взел към два милиона евро за предизборната си акция. Така допускам ", изяснява и колежката на Лазов Илиева.

Очертаните от двамата очевидци на прокуратурата финансирани политически планове обаче надалеч не са обстоен лист. Естествено към тях може да се прибавят и даваните в други показания свидетелства за финансирането на България без цензура и персонално за Николай Бареков. В обособени свои изявления Василев е намеквал за пари и за Волен Сидеров. А също по този начин към уравнението могат да се прибавят и парите за Делян Пеевски, които в документи, оповестени в границите на плана ktbfiles, са кръстени " за партийни потребности ", както и други политически разноски.

"...с което се купуваше благосклонното и безрезервно отношение "

До огромна степен надуването на КТБ беше допустимо поради медийния комфорт, с който банката се ползваше. От една страна бяха медиите на Делян Пеевски, закупени с заем от КТБ, а друга водещи всекидневници като " Труд " и " 24 часа ", за които щеше да стане ясно, че са получавали косвено пари от КТБ. Когато през февруари 2014 година " Протестна мрежа " подаде сигнал против Цветан Василев, Делян Пеевски, Ирена Кръстева и Николай Бареков, в " 24 часа " излезе изявление с члена на борда на КТБ Любомир Денев, което след това щеше да стане ясно, че е рекламно наличие (без да бъде оповестено като такова), оповестено по силата на контракт сред вестника и банката.

В материалите по делото КТБ има информация за публицисти и медии, за които се твърди, че са получавали пари от КТБ, само че общото сред всички тях е, че за разлика от останалите издания след банкрута на банката не " обърнаха палачинката ". Другото общо сред тях е, че против част от тях има каузи, следствия и инспекции - Огнян Стефанов от " Фрогнюз ", Соня Колтуклиева и блогъра Мирослав Иванов. Всичките са постоянен обект на офанзива от медиите на Пеевски.

За блогъра Мирослав Иванов свидетелства касиерката Юлия Илиева: " Няколко пъти съм давала пари на ръка на Лазов за лице на име Мирослав Иванов, за който също по-късно разбрах, че е публицист. Сумите бяха в порядъка към 10 - 15 хиляди лв.. "

Пред " Капитал " Мирослав Иванов разяснява: " В последните четири години се убедих, че какво споделям аз за тези фантасмагории няма никакво значение. Защото това биха били просто едни (моите) думи. Важното, съгласно мен най-малко, е какво споделят институциите. По предписание на прокуратурата, която кредитира в цялостна степен показанията на своите очевидци, Национална агенция за приходите извърши над мен 5-годишна цялостна данъчна инспекция. Тя завърши безславно, без да бъде открит недеклариран приход. Предвид обществено изразяваните ми позиции по отношение на ръководството на страната и прокуратурата нямам доверие, че даже да имаше най-малък късмет за разкриване на проблем в моите приходи той щеше безгрижно да бъде пропуснат. "

Любопитен миг е разказът на Лазов за в. " Банкеръ ": " Една част от този метод на работа и модел за ръководство на банката беше и практиката да се " подхранват " съответните профилирани медии, евентуално предвид на тяхно бъдещо хипотетично държание. В тази връзка на стр.150 от том 149 има фактура от сдружението " Банкер " ООД, издател на в. " Банкер " към сдружението " Афлик България " с съображение - втора вноска по контракт за реклама във вестника. Посочената фактура илюстрира практиката банката да обезпечава пари на вестника с изключение на с директни средства за реклама и чрез компании, посредством които се осигуряваха спомагателни средства по друга линия, с което се купуваше благосклонното и безрезервно отношение на вестника към делата на банката и обвързваните с нея компании. "

" Капитал " потърси издателя на вестника Бистра Георгиева по мейл, само че не съумя да получи коментар.

Огнян Стефанов

Фотограф: Надежда Чипева За Огнян Стефанов Бисер Лазов споделя пред проверяващите: " Относно Огнян Стефанов от информацията, имам от Юлия разбирам, че са му давани пари и на ръка. Съответно суми в размер на 100 000 хиляди лв., получени на 06.08.201З година и сума в размер на 150 000 хиляди лв. - на 18.03.2014 година Сумите са му предадени на касата, на бул. " Цар Борис " в касата на шестия етаж от Юлия Илиева. "

Огнян Стефанов разяснява, че по тези свидетелски показания има две обвинявания: " Повече от две години съм подложен на данъчна инспекция, и то макар обстоятелството, че законът категорично не разрешава да се употребяват показания на лица по друго дело. Това, което Бисер Лазов споделя, не е правилно. Попитах прокурора за какво той е разпитан, а мен не са ме викали да ме разпитат. Да разпитат и мен. С Бисер Лазов съм се виждал не повече от 3-4 пъти и в тези случаи той постоянно е приказвал какъв нарушител и безсрамник е Делян Пеевски. Колко милиони е източил от банката и по какъв начин Цветан Василев бърка, като го позволява до себе си. В показанията си пред прокуратурата обаче въобще не го загатва. Аз имам очевидци за това, само че мен не ме разпитват. "

Името на някогашния издател на Дума Николай Малинов също се среща по делото. За него свидетелства касиерката Юлия Илиева: " Давала съм два-три пъти пари на Бисер Лазов, който ми споделяше, че са за Николай Малинов. На по-късен стадий разбрах, че е публицист от вестник " Дума ". По мой спомен това беше 2013 година и едната сума беше 150 000 лв..

Пред " Капитал " той отхвърли да е взимал пари. " Проблемът КТБ не ме визира ", сподели той още.

Малко по-интересна е историята на групата от уеб сайтове " 3бей ", чийто притежател Николай Николов е посочен също като бенефициент на средствата от КТБ. През 2013 година свързани с " 3бей " фейсбук групи бяха употребявани в генерирането на кух трафик към уеб сайтове. Групата се свързва с организирането на тролове и мнения в изгода Цветан Василев. " Също по този начин съм давала регулярно пари (поне на тримесечие) на Никола Николов. Доколкото си припомням, беше представител на компания " 3 Бей ". Зная, че неговата компания се занимаваше с осведомителни уеб сайтове и се грижеше за имиджа на семейство Василеви ", свидетелства Юлия Илиева. Николай Николов не отговори на поставените въпроси, които му изпратихме на посочения в комерсиалния указател персонален имейл.

Консултантите

Стефан Гамизов

Фотограф: Цветелина Белутова Като едноличен рекордьор по усвоени суми отвън тесния кръг (Пеевски, Бареков и т.н.) изпъква енергийният лобист Стефан Гамизов, който по показанията на трима очевидци вътрешно в групата е именуван Консултанта. За него Лазов споделя, че в началото той персонално му е осигурявал пари на ръка след напътствие от Василев, а по-късно през негова служителка - Ана Кехайова. " Въпросната сътрудничка идваше в касата, аз към този момент съм била инструктирана каква сума да сложа в плика и й предавах плика. Тя не е отваряла в никакъв случай пред мен плика и не се е подписвала на никое място какво взима ", споделя една от Касиерките.

Ключовият очевидец на прокуратурата дава и ръчна резолюция на банкера да обезпечи на Консултанта 200 хиляди евро. Юлия Илиева пък предава ръчно писани от нея работни мемоари, където съгласно нея от 2010 до май 2014 година на него са дадени сумарно 3.85 млн. евро.

В свидетелствата си Кехайова удостоверява, че е ходила постоянно до офисите на Василев, само че е носела документи. Гамизов също признава пред прокуратурата за чести срещи. " Поводът постоянно беше, че ние двамата стояхме на две разнообразни позиции в региона на енергетиката. По това време КТБ обслужваше всички сдружения на енергетиката, сдруженията си държаха парите там. КТБ обслужваше енергетиката, обслужваше енергийния бранш на България. В резултат на което при разкриване на банкови гаранции, обслужване на отговорности и други са възниквали проблеми, аз съм ходил да реша тези проблеми ", споделя той.

Освен това съгласно консултанта двамата са преговаряли пет години договорка Василев да изкупи взимане от компания на Гамизов към друга компания и повода за совалките на Кехайова била да разнася документи към тази цесия. " То беше (задължението) 4 милиона евро. Накрая се споразумяхме, подписахме контракт за цесия, предадохме го на Василев и в полза на истината при предаването на контракта Василев настоя да не се вписва компания. Каза, че ще реши коя компания ще купи това обвързване. Нещата останаха по този начин, ние останахме в едно неприятно състояние, тъй като се случиха събитията в банката, за които всички знаем. На нас не ни беше върнато копие от контракта. Не сме получавали никакви заплащания от Василев по това обвързване. " Той обаче няма спомен служителката му да е получавала регулярно пари на ръка.

Ако може условно да се обособи група на специалистите и консултантите, то очевидците загатват най-малко няколко имена. Юлия Илиева се сеща за Росен Карадимов, който идвал всеки месец за 10 хиляди евро на ръка. Някогашният консултант на премиера Сергей Станишев неколкократно е споменаван от Цветан Василев като проектант на цифровизацията на ефира, където КТБ имаше стабилен интерес. Карадимов не беше открит за коментар.

Илиева си спомня, че при нея е идвал и някогашният основен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, който беше задържан в показна акция дружно с някогашния боен министър Николай Цонев през 2011 година " Давала съм пари два пъти против разходен ордер, тъй като мисля, че той имаше контракт с сдружението ИПС, само че не зная какъв е предметът на контракта. "

Димитър Абаджиев

Фотограф: Асен Тонев Списъкът на известните лица може да се продължи и с обиколилия няколко десни обединения Димитър Абаджиев, който след краха на КТБ разви дипломатическа кариера и беше общоприет консул в Шанхай, а след това дипломат в Словения.. " Лице което е идвала регулярно, два пъти в месеца, е водачът на Димитър Абаджиев, чието име не зная дори. Това, което мога да кажа, е, че му давах по 9000 лв. и 25 хиляди евро. Това ставаше два пъти в месеца. "

Самият той признава, че познава Лазов от 2009 година, когато към този момент не е бил политик. " Предполагам, че има поради интервал, когато като юрист имах подписан контракт с компания, на която Лазов беше шеф ", споделя Абаджиев пред BiT. Според него сумите са мощно повишени и той признава единствено за 9000 лв. на месец.

С известна конвенционалност тук могат да се вкарат и социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев, за които тогавашните чиновници на Василев настояват, че на две дати през август - септември 2013 година са предоставени по петстотин хиляди евро в брой. " Парите ги предавах в една от заседателните зали на 6-ия етаж в наличието на Божидар Миладинов. Молбата им беше сумите да са в по-едри купюри и в случай че може, да им спомагам за разкриване на банкова касета в КТБ. Аз спомагах и това може да го ревизирате ", твърди Илиева.

Двамата са съответно разпитани от прокуратурата и отхвърлят да са получавали сходни суми, въпреки да удостоверяват, че имат касети, само че употребени за персонални документи. Те развиват еднакъв роман по какъв начин са търсили финансиране за план за стволови кафези, който да се осъществя посредством тяхното сдружение " НТО Научно-технологично обслужване " и по тази причина са се свързали с Василев. Той се е съгласил да го осъществя, а те са му продали 67% от сдружението. Реално обаче сред тях има и други допирни точки - през 2011 година те продават присъединяване си в пийпълметричното сдружение " ТВ проект " на конкурентната " ГАРБ аудиенс рисърч ". Още през годините преди затварянето на КТБ тя се приемаше за близка до Василев и в сектора се считаше, че изкривява рейтинга на TV7 нагоре. А в материалите по делото има документи, показващи, че е била благосъстоятелност на Василев. Имената на Райчев и Стойчев попадат и в резолюция на Василев от последните месеци преди краха на КТБ, където той разпорежда на Лазов хотелското сдружение " Сана спейс " да купи за 8 млн. евро от Красимир Гергов каузи му в голф комплекса Black Sea Rama, където той е съучастник с двамата социолози. Като втора точка е записано: Промяна в устава на сдружението (съвместно с А. Райчев и К. Стойчев), а като трета - да се купят още 10% от тях.

" Капитал " не съумя да се свърже с тях, с цел да получи коментар.

С световен обсег

Други упоменати са Асен Митрев, който по свидетелствата на Лазов е " показан от Ц. Василев като негов непосредствен и доверено лице за специфични поръчения, чиято активност в Европа главно беше обвързвана с Италия, а след това и по някои екзотични дестинации като Камбоджа, Виетнам и други сходни ". Името му се появява в много кореспонденции към ръбската фабрика за стъкло, като по тази линия има регулярни заплащания и към локален съветник - Нихат Кораджич. " За него Василев в диалози е споделял, че е някогашен боен и с необятни контакти по техните политически среди, като най-много е подчертавал неговата близка връзка с Томислав Николич, след това станал президент на Република Сърбия. По думите на Василев управляващите в Сърбия са му загатнали, с цел да чака благословия за придобиване на банка, в началото да влага в дружество от материалното стопанство ", споделя Лазов.

" Асен Митрев парадираше с близостта си с Цветан Василев, както и познанствата си с европейски политици. Споменавал е за някакъв италиански политик Джани Питела ", спомня си още Лазов, като дава и преписка на Василев за финансиране на конгрес, проведен на някогашния водач на парламентарната група на ПЕС в европарламента и банкови извлечения с заплащане от една от офшорките.

Генерал Уесли Кларк, за който от материалите по делото излиза, че е получавал по 15 хиляди $ месечно от " Бромак ", беше почетен посетител на учредяването на финансираната от Василев партия на Николай Бареков

Фотограф: Юлия Лазарова Друг интернационален съветник е американският военачалник от запаса Уесли Кларк, за който от мейл преписка се схваща, че е получавал по 15 хиляди $ месечно от " Бромак ". Той не отговори на пратеното от " Капитал " питане за коментар по мейл.

Автоголът на обвинителите

Доказването на всички изказвания евентуално не е елементарно единствено на база свидетелски показания и описите с гости на банкера, където доста от изброените попадат. Някои като постоянни посетители. Но с включването им в делото прокуратурата може да си направи и неприятна услуга. Очевидната цел на показанията на Лазов и компания е да се обрисува Василев като банкер, който обилно с парите на депозантите в КТБ е подкупвал наред политици, регулатори, пазарувал си е медиен комфорт и си е осигурявал лобисти.

Самият той дефинира показанията като " услужливо изложени хвърчащи бележки на хора, подвластни от Пеевски и прокуратурата ". По отношение на изброените хора, които сякаш били " получавали " пари от банката – не бих могъл да разясня извадени от подтекста бележчици и тефтерчета, защото през тези 4 години излязоха нескрито доста и разнообразни злоупотреби и самоинициативи на лицето Лазов, които естествено с лека ръка са ми трансферирани. Категорично декларирам, че средства на КТБ не са употребявани за каквито и да било сходни интервенции – най-малкото такива " директиви " не съм давал на Лазов. Отношенията с част от тези хора са били чисто бизнес, а по какъв мотив и по какъв начин са се озовали в бележниците на " очевидците " на Пеевски и прокуратурата – не знам ", написа в отговорите на Василев, в които също така той подлага на критика " Капитал ", че се занимава с тематиката вместо с действителната стойност на активите на банката към 20.06.2014 година, незаконната по своя темперамент офанзива на прокуратурата против КТБ, оркестрирана от " медиите " на Пеевски в " чудноват " синхрон с изданията на Вашия издател, потвърдените обири на активи от групата на Пеевски, Сталийски и Лазов и прочие

Това несъгласие слага прокуратурата в деликатна обстановка. От една страна, в случай че думите на Лазов са правилни, то това е съображение обвинителите съществено да се поинтересуват за възможна корупция на високо равнище - най-малкото по въпросите, където са забъркани лица, заемащи обществени постове, и водачи на партии. Засега обаче няма данни за такива следствия, а в случай че Мавродиев (както и другите отричащи) е прав и Лазов и Илиева са лъжесвидетелствали, то това би могло да сложи под подозрения всичките им показания, на които съществено се опира обвиняването по отношение на Василев и другите 17 лица по делото.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР