Свидетелят Методи, който е бил съкилийник на Тодор в затвора,

...
Свидетелят Методи, който е бил съкилийник на Тодор в затвора,
Коментари Харесай

В затвора било по-хубаво - нямало жена, която да ти подвиква


Свидетелят Методи, който е бил съкилийник на Тодор в пандиза, много цветущо изясни на съдията по делото, че му харесва да си стои там. По-хубаво било, в сравнение с на открито, защото никой не му нарушавал спокойствието. Той сподели, че когато е там, може да си пие несмущаван кафето, да си гледа телевизия и така нататък и няма кой да му подвиква по този начин, както това прави жена му. Разказът му откровено развесели даже съдията. " Ами вътре няма жена да ме нервира, има си вътре тв приемник, спортувам си. Това, че имам пороци - имам, навиците са друго ", уточни Методи.

Той описа още, че Тодор му споделил за кражбата от бабата, защото са били в една килия. " Тошко пристигна при мен. Няма татко, майка му е тежко болна. Преди това са го осъдили на 7 години затвор за кражба на кон. Каза, че е упрекнат за грабежа на някаква баба в Белозем с още момчета, които му трансферирали виновността, обвинили го за кражба на печка, бойлер и дърва. А той 60 кг с мокри облекла, няма и кола. Как ще ги носи тези печка, бойлер? ", попита Методи.

Адвокатът на Тодор изиска да се напише писмо до бранш " Криминална полиция " и да се откри кой дава отговор на името " Герганко " от полицията, за която приказва потърпевшата баба. Според юриста това е Гергана Симеонова, която е началник на отдел " Грабежи " в Криминална полиция. Да се види и какви са контактите, които тя е имала с потърпевшата преди привличането на обвинените като такива, изиска още юристът. " Считам, че този разпит има значение всъщност за изясняване на степента на обективната истина по следствието ", сподели той.  Съдът одобри всички претенции.

87-годишната баба Атанаска от село Белозем бе нападната и обрана в къщата си на 8 февруари 2020 година. При нападението единият от мъжете съборил старата жена на земята. При рухването тя счупила бедрото си. Другият причинител опрял нож в гърлото на дамата и я заплашил, че ще я заколи, след което тримата почнали да претърсват къщата. Изнесли бойлер, два телефона, микровълнова фурна, пари в размер на 100 лв. - всичко на обща стойност 265 лв., от къщата на 82-годишната баба Атанаска. След обира дамата е настанена в болница.

След кражбата, в региона на община Раковски се организира огромна полицейска акция, при която бяха арестувани 42 души. На място дойдоха основният прокурор и министърът на вътрешните работи.

След следствие, което продължи няколко месеца, тримата причинители бяха разкрити - Ангел, Тодор и Атанас. Оказа се, че и тримата имат предходни престъпни прояви.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР