Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено

...
Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено
Коментари Харесай

Генералният директор на БНР: Не съм упражнявал контрол върху словото

" Свидетели сме на тревожна обстановка в Радиото. То е подложено на офанзива, която основава условия за опълчване на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България ". Това декларира генералният шеф на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов в отворено писмо, изпратено до медиите.
" Тази обстановка докара до това няколко индивида да употребяват един почитан от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на персонални ползи, клюки и недоказани изказвания. Няма да разреша 20 години кариера в медиите, в която нееднократно съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии ", споделя още Костов.
" Тук е моментът да обърна внимание върху така наречен „ цензура “ в Програма „ Хоризонт “. Категорично декларирам, че под никаква форма не съм упражнявал надзор върху словото и общественото другарство. Доказателство за това е програмното наличие през последните дни. Наясно съм, че всяко предпочитание за смяна на статуквото ще среща мощна опозиция. Абсолютно съм уверен в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, тъй като от дълго време има потребност от тях. Това желаят и близо 1300 чиновници, работещи всеки ден, безрезервно, за Радиото ", безапелационен е генералният шеф.
" Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достолепие и професионални качества. Ще направя всичко допустимо да запазя независимостта, свободата на изложение на мнение и доверието към публичната отговорност, която носят публицистите в Българското национално радио. Вярвам във всички работещи в БНР, имам вяра в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази рецесия. Радиа доста, БНР е едно! ", приключва отвореното писмо на Светослав Костов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР