Свидетели сме на поредната инсинуация – представител на ИК Лозенец

...
Свидетели сме на поредната инсинуация – представител на ИК Лозенец
Коментари Харесай

Инициативен комитет Лозенец вече е ИК Лъженец

Свидетели сме на следващата клевета – представител на ИК Лозенец необезпокоявано изрича изказвания без да може да ги поддържа с достоверни доказателства. Всичко е основано на „ някой казал”!

Златен Век не бил легален, съгласно тези хора, само че не се базират на нито едно решение на институция, която има пълномощията да се произнесе по отношение на тази правда.

А на разположение е тъкмо противоположното, редица институции се произнесоха, че Златен Век има законно позволение за градеж.

Главният проектант на Столична община добавя законното позволение за градеж два пъти – два пъти удостоверява законността му.

ДНСК неведнъж разгласи разрешението за градеж на Златен Век за законно и годно.

Административният съд в София се произнесе за законността на „ Златен Век”, че постройката има законно позволение за градеж, годно до 2028 година. И това е реалност, доказан в голям брой публични мнения!

ИК Лозенец обаче не стопират до тук – стартират още една подправена вест, която очевидно ще бъде опорна точка занапред. Твърдят, че постройката щяла да сътвори трафик, виждате ли, като при Ринг мола. Подкрепено ли е с данни? Не, не се намират в изявленията и изказванията им. Твърдения, подобаващи по-скоро за селска седянка или на маса.

А какви са обстоятелствата?
Трафикът по бул. Черни връх е 1650 транспортни средства на час (официални данни от Акустичен мониторинг на Следствен отдел към окръжна прокуратура, 2012). Това прави от 16 000 до 40 000 автомобила в денонощие, според от деня на седмицата и общото натоварване на трафика в София.

„ Златен Век” има към 250 паркоместа. По данни от съществуващи здания от този тип напредванията на денонощие на притежател в постройката са от 1.5 до 3 броя. В резултат „ Златен Век” би генерирал към 650 автомобила спомагателен трафик дневно. Това, съпоставено с общият трафик, който се следи през днешния ден, е изцяло несъизмеримо и смешно да се назова проблематично.

Тоест, в случай че има поданици, които са мощно обезпокоени от трафика и желаят той да бъде понижен, решението първо би трябвало да се търси в организацията на придвижването, градския превоз, обезпечаването на общински паркинги и доста други фактори.

Какви са персоналните подбуди на лицата, които обсипват медиите с неаргументирани изказвания, граничещи с неистини? Сами може да се досетите – това е реторичен въпрос.

Ясно е, че тези подбуди не са в името на богатството на жителите в столицата, тъй като в случай че бяха, първо щяха да се вземат решение действителните проблеми на кв. Лозенец и на града, а не измислените.

Линк към публично изработен транспортен разбор, оповестен на страницата на АРТЕКС - https://arteks.eu/Zlaten-Vek/wp-content/uploads/2019/11/Transporten-analiz.pdf
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР