Свидетели сме на най-тежката здравна, икономическа и социално-психологическа криза след

...
Свидетели сме на най-тежката здравна, икономическа и социално-психологическа криза след
Коментари Харесай

"Демократична България" предложи как да се помогне на бизнеса

Свидетели сме на най-тежката здравна, икономическа и социално-психологическа рецесия след Втората международна война. Уроците от финансовата рецесия през 2008/2009 не са задоволителни. Тогава финансовият риск можеше да бъде овладян с финансови принадлежности. Сега обаче човешкият капитал - производители и консуматори - е под карантина и сривът наподобява обезпечен.

Това написа в своя позиция тази заран обединяването " Демократична България ".

В позицията се споделя още, че страната няма право да изостави хората и бизнеса в миг, когато доста от тях са с гърбове, опрени в стената. " Здравната и икономическата рецесия вървят ръка за ръка и грижата и по двете посоки е топ приоритет ", показват от обединяването. Допълват, че хората би трябвало да бъдат успокоени, че бизнесите им, потърпевши от форсмажора, няма да бъдат фалирани и няма да изгубят работните си места.

" Хората от туризма, превоза, заведенията за хранене, промишлеността всяка година обезпечават милиарди приходи за хазната. Сега за тях са черни дни и е време да им се помогне ", приканва обединяването. В позицията му се показва и че оптималната част от стопанската система би трябвало да продължи да работи и да носи добавена стойност, не би трябвало да се късат веригите на доставки, тъй че допустимо минимум хора и бизнеси да имат потребност от помощ.

Обединението предлага и съответни ограничения, като показва, че финансирането им може да бъде обезпечено с част от фискалния запас, отсрочване на нецелесъобразни капиталови разноски, публични поръчки и преструктуриране на европейски стратегии.

" Без избавяне на стопанската система в този момент, ще има срив в бюджета още за тази година, като могат да настъпят непредвидими стопански, политически и обществени събития ", предизвестява обединяването.

Ето и предлаганите ограничения: С сходни съответни оферти към този момент излязоха и от Сдружението на заведенията. Повече за това четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (894)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР