Свидетели сме на най-сериозната хакерска атака в България. 3% от

...
Свидетели сме на най-сериозната хакерска атака в България. 3% от
Коментари Харесай

Горанов с последна информация за хакерската атака

Свидетели сме на най-сериозната хакерска офанзива в България. 3% от данните на Национална агенция за приходите са оповестени обществено. Руски домейни са направили офанзивата, като това не е ориентирано като укор към Русия. Но това са обстоятелствата. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов от парламентарната естрада.

Вчера стана ясно, че бази данни с милиони записи от сървърите на Национална агенция за приходите бяха публикувани от хакери. Тази заран вътрешният министър Младен Маринов удостовери, че става въпрос за хакерска офанзива. По-рано през днешния ден от ПГ "БСП за България " приканиха в Народното събрание да дойдат министър председателят Бойко Борисов и министрите Младен Маринов и Владислав Горанов, с цел да дадат пояснение за хакерската офанзива. За в този момент единствено Горанов и Маринов са в зала.

"Искам да успокоя жителите - съгласно нашите разбори информацията не е задоволителна с цел да се откри цялостното имуществено положение на физическите лица ", сподели още той.

"Ще правим одит на всички системи на приходната администрация. До в този момент информацията ни сочи, че дейностите са осъществени отвън Национална агенция за приходите, само че не изключваме и да има злонамерена офанзива от вътре ", добави Горанов.

"Информацията, която е обществено налична продължава да бъде предпазена. Атаката би трябвало да е алена лампа за всички администрации в страната ", приключи министърът на финансите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР