Свидетели сме на изказванията на политици, които, освен че не

...
Свидетели сме на изказванията на политици, които, освен че не
Коментари Харесай

Прокурори отново скочиха срещу политически изказвания

" Свидетели сме на изявленията на политици, които, като се изключи че не отговорят на обективната реалност, се пробват да внушат, че развиването и просперитета на България са директно обвързани с личността на основния прокурор. В резултат на този метод вместо да се търсят действителни решения фокусът на обществото се концентрира върху основния прокурор ", съобщи Красимира Филипова - зам.-главен прокурор.

" Истината е че Планът за възобновяване и резистентност не е привързан с горното и задачата на тези изявления е манипулиране на публичното мнение, за преодоляване на прокуратурата. А въвеждането в Плана на ограничения, свързани със правосъдна промяна, е по експлицитното гледище на служебното държавно управление, а не на Европейската комисия. Твърди се, че България ще загуби милиарди евро поради липса на отчетност на основния прокурор. Както и че се изискват ограничения в тази тенденция ", съобщи още Филипова.

Служебното държавно управление, а не Европейска комисия, изисква промени в Прокуратурата и фигурата на основния прокурор. Твърдят от Прокуратурата.

" Ръководството на прокуратурата се опълчва на опитите да се обвържат неуспехите на законодателната и изпълнителна власт с функционалностите на прокуратурата и фигурата на основния прокурор ", допълват прокурорите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР