Свидетели сме на бунт, а не на протести към тези,

...
Свидетели сме на бунт, а не на протести към тези,
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Свидетели сме на бунт към тези, които не умеят да управляват, а само да властват

Свидетели сме на протест, а не на митинги към тези, които не умеят да ръководят, а единствено да господстват, съобщи за утринния блок „ Добро утро, България “ на Радио „ Фокус “ социологът Кънчо Стойчев. Той посочи, че митингите се характеризират със напълно ясни и компактни претенции, целящи не промяна на властта, а разрешаване на съответен проблем.
Това, което виждаме след митинга на майките на деца с увреждания обаче са протести с присъщата за тях спонтанност, незадоволителна организираност, неизяснени съответни претенции, само че директна рекламация за събаряне на властта, изясни социологът. Според Кънчо Стойчев сме в зародиша на нещо по-голямо, след 10 години с изчезнали промени.
„ Причините са голям брой: преди всичко арогантността на това ръководство към този момент 10 години, фрапантното разминаване сред дневния ред на това ръководство и на хората, както и непрекъснато пердашене в гърдите за триумфи, в случай, че виждаме цялостен застой. Освен това виждаме изчерпателен развой на обединение на една партия с страната, което е неприличен рецидив от предишното, само че в по-грозна форма – става въпрос за ГЕРБ и няма естествен човек, който да счита нещо друго. След което виждаме проблеми и в метода на практикуване на властта – ръководство значи работа в полза на хората, само че в последните 10 години на следим нищо такова у нас. То е заместено от властване, а то е радикално друго от ръководството – то се свежда до техники за взимане и удържане на властта, а тези, които я имат, имат феноменално умеене да господстват, само че не и да ръководят – точно за това са протестите “, разяснява Кънчо Стойчев.
Той показа, че не вижда причина за усмиряване на публичното напрежение, защото капакът на тенджерата с недоволството е удържан прекомерно дълго. Според него вероятността за предварителни избори всеки ден пораства, правопропорционално на растящата загуба на легитимност. Изборите не са нищо ужасно, а таман противоположното – те са най-нормалната реакция в сходна обстановка по време на народна власт, изясни социологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР