Свидетели по делото КТБ“ лежат месеци наред в ареста. Причината

...
Свидетели по делото КТБ“ лежат месеци наред в ареста. Причината
Коментари Харесай

Цветан Василев: Свидетели по „КТБ“ лежат в ареста невинни заради фалшификати

Свидетели по делото „ КТБ “ лежат месеци наред в ареста. Причината са фалшифицирани документи. Това декларира в изявление за уеб страницата „ Гласове “ банкерът Цветан Василев.
Тяхната вяра, споделя Василев, е да съумеят да употребяват омертата на политическите сили във връзка с КТБ. За всичко друго се приказва, само че за КТБ не се приказва. Ако се приказва нещо, то е " там е тоя ", признакът на неприятното, на неприятните практики и не знам какво си. Гнусно скроени неистини и измами. Аз по тази причина ги нарекох ОПГ - Спецпрокуратурата и Бисер Лазов, тъй като Бисер Лазов е фалшифицирал, фабрикувал документи. Едните, които са задържани през януари момчета, поради някакви коледни бонуси, които се оказват в действителност неденоминирани левове от 98-ма година..., споделя предприемачът, който продължава да живее в Белград.

Той твърди, че документите, които Лазов е дал на обвиняването са фалшифицирани. „ След три експертизи, от които две са на Института по криминология на полицията, се споделя, че това не са техни подписи или в случай че са техни подписи, те не са подписи от 2013 година, за когато са набедени, че са били вземали тия пари. Следва искане на отбраната е направена четвърта експертиза, която безусловно отхвърля тезата на прокуратурата и на Бисер Лазов. Съдът не го приема това нещо, тъй като, виждате ли, ръководството на процеса до съда бил на прокуратурата.

Самата прокуратура назначава петорна експертиза, която е подготвена от месец и половина, само че не се появява в делото и откакто не се появява, излиза наяве, че прокуратурата е назначила седморна експертиза. Какво значи това? Че петорната експертиза сигурно още веднъж удостоверява тезата на отбраната, че там няма полагани подписи през 2013 година, че това е изработен документ и то от основния очевидец на прокуратурата, от самата прокуратура. Това е просто набеждаване, злоупотреби, всичко. Тези хора би трябвало да бъдат съдени, приказвам и за прокурорите, взели участие в това. Но това остава прикрито за всички. Защо?

Василев приказва и за Пеевски и за това по какъв начин и придобивал медиите си. Пред съда основният очевидец Лазов съобщи наскоро, че в никакъв случай не е виждал Пеевски в банката или при Василев. Твърдението му провокира плевел смях в правосъдната зала.

От последното изявление се схваща, че в действителност всичко, което е вложил депутатът от Движение за права и свободи в медии са получени пари от КТБ или от компании, свързани с банката.

„ Пеевски в никакъв случай не е влагал и 1 стотинка в неговите вложения, нито е вложил стотинка в придобиването на „ Булгартабак “. От активността на „ Булгартабак “ е изплащал отговорностите си, нито пък е вложил в медиите си. Да не приказвам пък какъв брой време медиите му са били финансирани и директно, и индиректно от нас. Под индиректно имам поради през реклами на компании – клиенти на банката и прочие. Колко е бил сполучлив Пеевски в неговия бизнес модел? Едно от доказателствата е, че той с наслада се отърва от телевизия ББТ, която сякаш беше придобил от Манджуков, с наслада я върна в групата на ТВ7, тъй като нямаше по какъв начин да се оправя. Сега разбирам, че щял да затваря Канал 3. Между другото Канал 3 работи съвсем напълно с крадена техника на ТВ7. Всичките придобивания след „ Монитор “ и „ Телеграф “, в цялата тази плеяда от вестници, нито един от тези заеми не е възобновен.

Василев разяснява и закупуването на Нова телевизия от предприемача Кирил Домусчиев. „ Аз мисля, че Пеевски е поставил Домусчиев да извършва моята роля, която аз изпълнявах в ТВ7. Някой да финансира и да обира всичките негативи. Той към този момент си е пакетирал медията – Вяра Анкова е ясно, че години наред беше индивидът на Пеевски в Българска национална телевизия, дружно с Маргарита Николова. Освен това сестричката на Зинаида Златанова – Миляна Велева. Сега чакам и Ина Стоянова – „ Въздесъщата “, да стигне до Нова телевизия и тежко му и горко на Домусчиев, просто си купи фабрика на 8 септември.

Банкерът дава и някои линии към портрета на Делян Пеевски, който е втори в листата на Движение за права и свободи за Европарламента. „ Той не е човек, лишен от качества. Той е некултурен, само че не е лишен от качества, това е едното. Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на процедура ръководи страната, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода “. Василев не отхвърля, че и той има заслуга Пеевски да придобие такова въздействие е пари, с каквито се слави през днешния ден.

„ А до това, какъв брой е мощен Пеевски, аз споделям следното: Това не би трябвало да бъде възможно в страна-членка на Европейски Съюз. За жал, слабостите на Брюксел доведоха и до одобряване на позициите на Пеевски. Той е доста по-силен в този момент, в сравнение с през 2014 година. Какво значи това? Ако аз и Корпоративна банка сме били основанието за тази мощ, значи някой през тия четири години освен му е оказал помощ още повече да се задържи, само че и да израсне. Ако Корпоративна банка е била с неприятните практики, корупции и не знам какво си, тъй като тогава България от 2014 година насам пада непрестанно във всички ранглисти по корупция и по показател на независимост на медиите?


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР