Свидетели от цяла България ще бъдат разпитвани по делото за

...
Свидетели от цяла България ще бъдат разпитвани по делото за
Коментари Харесай

Ще разпитват свидетели от цяла България по делото за омраза към българите

Свидетели от цяла България ще бъдат разпитвани по делото за ненавист към българите, заведено против Ефрем Моллов в Смолянския областен съд. Причина за това е, че през днешния ден той не се яви на плануваното съвещание, където трябваше да се гледа поисканото от неговия бранител кратко правосъдно разследване.
Моллов трябваше през днешния ден да бъде изслушан от съда, защото персонално той би трябвало да удостовери декларираното от юриста му искане.
Поради неявяването му, делото се отсрочи за 26-ти март, само че следователно то ще се гледа по общия ред. Това от своя страна значи, че не може да се употребяват свидетелските показания, събрани по време на следствието. Свидетели и движимости лица ще бъдат привиквани да се явят персонално и да дадат показания, а множеството от тях са от София, Рибново, Долен, Пловдив. Има и от Смолян.
Пред съда преди делото в Смолян пристигна депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, а от съдружие „ Родопски хайдути “ проведоха бдение.
„ Днес сме тук, с цел да забележим какво ще направи българският съд с следващия случай на радикализъм в страната - извънредно рисково събитие. Г-н Моллов го познаваме от дълго време, той е добре прочут с безумията, които натвори в годините. И се надявам най-накрая да чуем неоправдателна присъда. Благодарен съм на нашите другари от " Родопски хайдути ", които са през днешния ден с нас, с цел да покажем, че в България още има гражданско общество. Тук сме не като политици, а като елементарни жители, които се усещат наранени и афектирани от изявленията на този въпросен господин и се надявам на неоправдателна присъда да приключим по този извънредно противен проблем, който преглеждаме през днешния ден “, съобщи Александър Сиди пред публицисти.
По думите му Моллов употребява особена смелост и цинизъм и няма почитание към българския съд и българската страна.
„ Отлагането на делото е подигравка и насмешка с българската страна, доста се надявам да бъде доведен наложително, тъй като това следва, в случай че не се яви през днешния ден “, разяснява той.
В реалност Моллов не може да бъде доведен наложително, обясниха магистрати. Това е по този начин, тъй като повдигнатите му обвинявания не са толкоз тежки. Според тях това дело ще се трансформира в правосъдна сага, тъй като с привикването на десетки очевидци процесът ще се проточи евентуално с години.
Ефрем Моллов е упрекнат, че посредством книгата си „ Има ли бъдеще Велика Булгария, или за какво е скрита историята на помаците “, която показва в читалище на 5 май 2013 година, е проповядвал дискриминация посредством оповестяване на етноцентризъм и ненавист на етническа и религиозна основа. Той е упрекнат, че е употребил обиди по отношение на българите, нечислящи се към „ помашкия етнос “, втълпяване на исторически неправдоподобни тези за гонене, унижения, гнет и принуждение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР