Свидетели, които предстои да бъдат разпитани в съдебно заседание по

...
Свидетели, които предстои да бъдат разпитани в съдебно заседание по
Коментари Харесай

Свидетели по делото за КТБ са арестувани и обвинени за пране на пари

Свидетели, които следва да бъдат разпитани в правосъдно съвещание по делото КТБ, са арестувани в Следствения арест на " Г. М. Димитров. " Повдигнати им са обвинявания, заяви в e-mail до OFFNews.bg адвокат Константин Симеонов.

" Утре, 12.01.2019 година, в Специализирания углавен съд ще се преглежда настояването на Специализираната прокуратура за непрекъснатото задържане на тези лица. В качеството си на бранител на Цветан Василев, обвиняем по горепосоченото дело, се усещам длъжен да участвам, с цел да не се позволява по сходен наказателен метод нелегално въздействие върху очевидците посредством заплашване и отнемане от независимост " - заяви Симеонов.

Той е на мнение, че " посредством дейностите на прокуратурата съществено се заплашват правата на българските жители и е нужен необятен публичен спор за протичащото се в Специализираната прокуратура и Специализирания съд. "

От източници в прокуратурата Българска национална телевизия има информция, че на шестима са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари. 

Източници на БНР настояват, че следствието против тях е едно от десетките, отделени от мегаделото КТБ. Започнало е за укриване на налози, само че преди време е трансформирано в дело за пране на пари. В обвиняването е записано, че задържаните са работили по поръчка на проведената незаконна група, виновна за източването на КТБ, а сумата, за която са упрекнати, е 2,5 млн. лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР