Свидетел съм по разследването, бях до леглото на бизнесмена Емилиян

...
Свидетел съм по разследването, бях до леглото на бизнесмена Емилиян
Коментари Харесай

Бойко Ноев убеден, че властите прикриват отравянето на Гебрев

" Свидетел съм по следствието, бях до леглото на предприемача Емилиян Гебрев във ВМА. Българските управляващи прикриват този случай и би трябвало да ги дърпаш с танк, с цел да свършат нещо. " Това съобщи пред bTV някогашният министър на защитата Бойко Ноев.

" Факт е, че съветски жители са направили отравянето на Гебрев ", безапелационен е някогашният боен министър. Той прикани хората да не имат вяра на това, което приказват управляващите, тъй като те прикриват случая.

Гебрев, синът му и останалите са отровени поотделно и на разнообразни места, сигурен е Бойко Ноев.

Припомняме, преди две седмици вестник " Капитал " написа, че Гебрев е токсичен с вещество, сходно на " новичок ".

Британският уебсайт за проверяваща публицистика Bellingcat е открил, че трети сътрудник на съветското военно разузнаване, който е бил във Англия по време на отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок през март 2018 година, е дошъл в България няколко дни преди отравянето на Гебрев.

Третият обвинен е 45-годишният с агентурно име " Сергей Вячеславович Федотов ", който съгласно Bellingcat е почитан чиновник на ГРУ.

Както при другите двама обвинени по случая " Скрипал ", сътрудниците " Александър Петров " (истинско име Александър Мишкин) и " Руслан Боширов " (Анатолий Чепига), агентурното име на " Федотов " е основано през 2010 година, като преди този момент няма никакви свидетелства за съществуването на такава персона.

" Федотов " е открит първо от съветската медия " Фонтанка ".

Bellingcat и проверяващите им сътрудници от The Insider (Русия) са наблюдавали придвижването на " Федотов " от 2010 година до визитата му в Лондон през март 2018 година През тези години той е пътувал в Европа, Азия и Близкия изток, постоянно до горещи точки дни при преди да излезе огромна вест в медиите.

Агентът пътувал до България през април 2015 година, само че се откроява с поразяваща аналогия с събитията към отравянето на Скрипал през март 2018 година

На 24 април 2015 година " Сергей Вячеславович Федотов " дошъл в Бургас с полет от Москва. Той е трябвало да се върне в съветската столица седмица по-късно, 30 април, с полет от София. Но той не се качил на самолета. Вместо това сътрудникът се появил късно вечерта на 28 април на летище " Ататюрк " в Истанбул и в последния миг закупил билет за полет до Москва.

Тук се следи известно разминаване сред данните, изведени от основния прокурор Цацаров, и тези на Bellingcat.

По-рано същия ден, 28 април, Емилиян Гебрев е приет в болница, откакто примрял в София. По същото време синът му и един от представителите на компанията му се разболяват ненадейно. Тримата са приети в болница със признаци на тежко отравяне. Състоянието на Гебрев внезапно се утежнява и той изпада в кома. Лекарите допускат, че отровата е поета на същия ден или няколко дни по-рано. Но лекарите не съумяват да открият отровата.

Ноев е склонен с две от сюжетни линии в думите на основния прокурор Сотир Цацаров, свързани с ползите на съветски кръгове и техните помагачи.

" Русия има ползи да закрие българската оръжейна промишленост, само че по какъв начин е допустимо българската страна да позволява да се случва сходно нещо ", надоумява специалистът по национална сигурност.

По думите му зад компанията от съветски кръгове стои ключът за отравянето, само че управляващите отхвърлят да проверяват случая.

Бойко Ноев има няколко коментара за вчерашното изказване на основният прокурор, който съобщи, че няма съображение да се мисли, че от българските управляващи са прикривали случая, само че някогашният министър на защитата не счита по този начин.

" На мен ми стана тъжно за Цацаров по какъв начин той говореше за салати, рукола, които не са за един основен прокурор ", разяснява Ноев.

По думите му в никакъв случай тримата отровени не са били на едно и също място, а Гебрев не е токсичен в ресторанта, там е примрял. Освен това Гебрев не пие кафе, уточни Ноев.

Той напомни, че предприемачът Емилиян Гебрев е написал писмо от октомври предходната година, само че българските управляващи не са подхванали нищо, а са траяли войната против него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР