Свидетел с тайна самоличност наричан АС16“ е дал показания за

...
Свидетел с тайна самоличност наричан АС16“ е дал показания за
Коментари Харесай

В дома на Бойко Рашков Тенчо Тенев, Живко Коцев и шефът на „Вътрешна сигурност“ в МВР обсъждали как главсекът да стане министър, твърди свидетел с тайна самоличност

Свидетел с загадка идентичност именуван „ АС16 “ е дал показания за среща в дома на депутата от ПП-ДБ Бойко Рашков с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност “-МВР Георги Георгиев и съветника на премиера Денков Тенчо Тенев, някогашен началник на КАТ и другар на Рашков. На срещата Димитров и Коцев пристигнали дружно, а на нея  се търсели разновидности да се дискредитира вътрешният министър Калин Стоянов и Живко Коцев да стане вътрешен министър, а Георгиев основен секретар. Това стана известно по време на делото за мярката за неотклонение на Стефан Димитров-Малката Иара и Петя Банкова-бивш началник на митниците. Информацията бе изнесена от юриста на Димитров Ивайло Найденов.

Според бранителя  мярката за неотклонение „ задържане под стража “ е постановена под публичен и медиен напън. “ Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов също е разпитан. Според отбраната неговите показания са тенденциозни и целят да уличат Димитров и Живко Коцев. „ Пълен парадокс е очевидецът с загадка идентичност, именуван АС16 “, добави той.

Защитата на Димитров назова тези показания „ нелепости “, целящи да придадат различен колорит на делото. „ Стана ясно, че има още един скришен очевидец – АС15. Получаваме нови обвинявания 5 минути преди делото. В болшинството от показанията тезите са единствено догатки “, съобщи Найденов.

На делото в Софийския апелативен съд стана ясно, че по следствието за „ Пуделгейт “ е разпитано съвсем цялото управление на Министерство на вътрешните работи, отпред с министъра Калин Стоянов за връзки с контрабандистите Димитрови. Разпитан е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов, както и шефът на „ Гранична полиция “ Антон Златанов, които декларирали, че са видели Стефан Димитров на фотоси и са открили, че той прави закононарушения. Всички от Министерство на вътрешните работи в показанията си са били безапелационни, че Марин Димитров-Иарата и сина му Стефан Малката Иара се били чести посетители в министерството с помощта на Бойко Рашков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР