Светозар Георгиев с право може да се смята за един

...
Светозар Георгиев с право може да се смята за един
Коментари Харесай

Съоснователят на "Телерик" ще открие конференцията "Образование за бъдеще"

Светозар Георгиев с право може да се счита за един от най-доказаните водачи на софтуерния бранш у нас. На 23 ноември неговата лекция ще отвори огромния конгрес " Образование за бъдеще " в НДК.

© Надежда Чипева Още по тематиката
По следите на изгубеното време

Ако времето е пари, то българското учебно заведение е с тежък дълг към учениците
9 ное 2018
Кое е сполучливото учебно заведение

Конференцията " Образование за бъдеще " ще показа визията за едно по-добро образование
8 ное 2018 Как наподобява образованието на бъдещето, от какви умения имат потребност днешните деца, с цел да се осъществят сполучливо в бъдеще, и по какъв начин да притеглим и подготвим способни учители – това са единствено някои от тематиките, на които ще обърне внимание форумът.

Конференцията " Образование за бъдеще " ще започва на 23 ноември в НДК. Първият преподавател, който ще даде началото й, е Светозар Георгиев. През 2002 година дружно с Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев той основава световната софтуерна компания Telerik, която бе добита от Progress през 2014. Наред с това той взе участие в развиването на голям брой други известни на необятната аудитория начинания в областта на предприемачеството и цифровото обучение като Telerik академията и Campus X, който е частен развъдник за софтуерни компании и гении.

Получавате достъп до всички публикации и целия списък на вестника. Темата, върху която ще приказва Светозар Георгиев, е също " Образование за бъдеще ", която следва наименованието на форума, като по този метод той ще зададе тона и посоката на конференцията за идващите два дни. Неговият бизнес опит в софтуерния отрасъл у нас, както и работата му с просветителни институции ще му помогне да формулира нужната визия за развиване на българското обучение в идващите десетилетия.

" Компаниите би трябвало да влагат не в крадене, а в основаване на гении ", съобщи той в изявление за " Дневник " преди година и това отразява дългогодишния му ангажимент в развиването на хора в софтуерния отрасъл в България, както и поддръжката им.

След придобиването на Telerik от Progress Светозар Георгиев поема поста старши вицепрезидент " Платформи за разработка на приложения ". През годините Светозар е заемал управителни позиции в Lowe Lintas и други ИТ компании. Има бакалавърска степен по бизнес администрация и публицистика от Американския университет в България

Посетителите на конференцията могат да запазят гратис място онлайн тук, като и през двата дни входът ще бъде свободен.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР