Световнознаменитият холандски цигулар и диригент Андре Рийо, неслучайно носещ прозвището

...
Световнознаменитият холандски цигулар и диригент Андре Рийо, неслучайно носещ прозвището
Коментари Харесай

Андре Рийо изпълнява „Върви, народе възродени”

Световнознаменитият холандски цигулар и диригент Андре Рийо, неслучайно носещ прозвището „ Краля на валса ", към този момент 30 години обикаля света с оркестъра си „ Йохан Щраус ". От Лисабон, през родния му Маастрихтдо Мексико, Япония и Австралия. В оркестъра му свирят музиканти от 35 националности, единен от харизмата, силата и вдъхновението на Андре.
За страните, в които изнася концерти, Андре Рийо има любознанието да търси най-любимата и емблематична музика за даден народ и аудитория. Той изследва, разпитва, допитва се до музиканти, приготвя се, с цел да направи на всяка сцена своето персонално обръщения към всяка публика. Известен е, че на концертите си постоянно извършва някое локално произведение, която е надълбоко близо до душата на слушателите и провокира техните сълзи и овации.
Знаем, че в оркестъра на Рийо към този момент 23 години свири българката Кремена Минева. Дали от нея или от други източници, Андре открива, че 24 май - Деня на славянската книжовност и просвета, е най-ценният за българите празник. Той намира нотите на „ Върви, народе възродени ", събира 60-членния си оркестър в студиото си в Маастрисхт и записва за нас най-бълграската ария. За осъществяването на „ Върви, народе... " Рийо прави специфичен аранжимент, като дава по-значима роля на флейтата, която звучи в соло и се извисява над другите иструменти. Интересно е по какъв начин чужденец усеща и схваща музиката, с която сме израстнали и е закодирана в гените ни по рождение.
„ Честит празник на буквите! ", ни поздравява в специфичното видео Кралят на валса. „ Пазете идентичността си! Съхранявайте и се грижете за националната си просвета! " Тя ви прави разнообразни. А моята роля е да ви сплотявам посредством музиката. "
Чуйте „ Върви, народе възродени " в осъществяване на популярния холандец и неговия оркестър!

 &feature=youtu.be&fbclid=IwAR1EZotr1UqFsLBMO4kQDrVMZi0_uCzvDzN0BwbahSO_76sNSZFOsUPL01g

Андре Рийо идва още веднъж в София за концертите си на 8 и 9 юни. Той е първият музикант, който в две следващи години изнася четири концерта в България в изцяло разпродадена зала „ Арена Армеец ". 22 000 фенове предходната година бяха очевидци на силата и насладата, която подарява на публиката известният цигулар. Защото спектаклите на Андре са празник, величие, наслада за духа и празненство на позитивизма! В момента се разпродават последниге билети за концерта му на 9 юни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР