Световното застраховане ще регистрира $81 млрд. глобални загуби от бедствия

...
Световното застраховане ще регистрира $81 млрд. глобални загуби от бедствия
Коментари Харесай

Swiss Re очаква застрахователни искове за 2 9 млрд през 2018 та

Световното обезпечаване ще записва $81 милиарда световни загуби от бедствия през 2018 год.

Един от най-големите международни презастрахователи – швейцарската компания Swiss Re, разгласи, че към четвъртото тримесечие на 2018 година съвкупните застрахователни искания, получени по контракти против естествени бедствия, доближават предварителна стойност от $1 милиарда Антропогенните искове за събития през посочения интервал възлизат на $0,3 милиарда
За цялата 2018 година компанията чака, че исковете за компенсации от естествени и антропогенни застрахователни събития ще възлязат на $2,9 милиарда

Най-скъпите естествени произшествия за компанията през 2018-та са били пожарите в Калифорния (искове за $375 млн.), ураганът Майкъл ($150 млн.), тайфунът Джеби и Трами ($320 млн.)
Сред огромните антропогенни събития през четвъртото тримесечие на м.г. от Swiss Re показват загубата на галактически сателит, индустриален пожар в Германия и наводненията от язовир в Итуанго (Колумбия).
По предварителни оценки на Sigma Swiss Re, световните загуби от бедствия през 2018 год. ще доближат $81 милиарда за застрахователната промишленост.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР