Световното търсене на петрол ще бъде по-силно през тази година

...
Световното търсене на петрол ще бъде по-силно през тази година
Коментари Харесай

Търсенето на петрол ще расте въпреки забавянето на икономическия растеж

Световното търсене на нефт ще бъде по-силно през тази година по отношение на миналата, защото по-ниската цена компенсира по-слабата икономическа интензивност, споделят от Международната организация по енергетика, представени от Bloomberg.

След срив през четвъртото тримесечие на 2018 година, цените на петрола " ще донесат тласък на търсенето ", споделя основаната в Париж организация. Барел нефт се търгуга с съвсем 30 % под 4-годишния връх, доближат през октомври, поради терзания за икономическия напредък в Съединени американски щати и Китай - две страни, които употребяват най-вече нефт. По-рано картелът ОПЕК заяви, че ще понижи добива, с цел да не провокира пренасищане на пазара.

Използването на нефт ще се усили с 1,4 милиона дневно - към 1,4% - през 2019 година През миналата година растежът бе от 1,3 милиона.

Забавящото се произвеждане и експорт в Китай сътвориха терзания за стопанската система, която е мотор на растежа на пазара на нефт към този момент повече от десетилетие.

" Очакванията ни за по-голям растеж на търсенето по света се резервира макар че предстоящият стопански растеж ще бъде по-нисък ", споделя от организацията.Според тях плануваното понижаване на добива от ОПЕК ще помогне за стабилизиране на пазара, само че резултатът ще се забави.

Същевременно производството в Съединени американски щати ще се усили с 1,3 милиона барела на ден през тази година.
 Петролът се качва към $62 за барел. ОПЕК редуцира добива
Петролът се качва към $62 за барел. ОПЕК редуцира добива

Подемът на цените се сдържа от растежът на производството в САЩ
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР