Световното първенство по лека атлетика в зала беше отложено за

...
Световното първенство по лека атлетика в зала беше отложено за
Коментари Харесай

Страхът от коронавируса доведе до отлагане на световното по лека атлетика в зала

Световното състезание по лека атлетика в зала беше отсрочено за следващата година след терзания от разпространяването на новия ковид в Китай. Надпреварата трябваше да се организира от 13 до 15 март в Нандзин.

Международната федерация по лека атлетика (IAAF) взе решението по съвет на Световната здравна организация. IAAF няма търси различен хазаин на шампионата, като датата за провеждането на форума през 2021 година ще бъде конкретизирана в допълнение.

Поне 170 са починалите в резултат на заразяване с ковид. Епицентърът му е в Ухан, Китай, като общо инфектираните са към 6000. Случаи на заразяване с ковид има в 16 страни по света.

" Съветът на медицинския екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространяването на ковид в Китай и отвън страната е притеснително ", се споделя в изказването на IAAF.

В допълнение Световната здравна организация предизвести, че " целият свят би трябвало да е нащрек ".

Отлагането на шампионата ще докара до втвърдяване на спортната стратегия за 2021 година Догодина ще се организира и европейското състезание по лека атлетика в зала, като Полша ще одобри форума от 5 до 7 март.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (41)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР