Световното първенство по футбол в Русия ще увеличи брутния вътрешен

...
Световното първенство по футбол в Русия ще увеличи брутния вътрешен
Коментари Харесай

Световното по футбол ще увеличи с 1% брутния вътрешен продукт на Русия

Световното състезание по футбол в Русия ще усили брутния вътрешен артикул на страната с 1%, а през идващите пет години ще носи към 2 милиарда евро (120-180 милиарда рубли) годишно. Оценката е на специалисти от " Макинзи ", въпреки съветските икономисти да изрязяват подозрения.

Проучването на компанията сочи, че притокът на туристи в страната по време на международното състезание и след него може да донесе сред 1 и 1.4 милиарда евро. Оценката се прави на предварителна калкулация какъв брой приблизително биха похарчили чужденците, идващи в Русия да гледат международното състезание.

От задгранични вложения парите, които могат да влязат са сред 1.8 и 2.3 милиарда евро.

Очаква се съществено нарастване на притока на туристи по време на международното състезание, което ще се организира сред 14 юни и 15 юли. Чуждестранните туристи ще бъдат сред 14 и 18% повече, а руснаците, които да посетят градовете домакини сред 20 и 26.

" По време на международното състезание хотелите с четири и пет звезди могат да усилят своите доходи до 40%, а тризвездните – до 15%. При заведенията за хранене приказваме за сходни числа – сред 25 и 30% ", изясни ръководителят на Федерацията на хотелиерите и ресторантьорите в Русия Вадим Прасов.

В допълнение оценката на " Макинзи " демонстрира, че през идващите пет години в Русия могат да бъдат обезпечени в допълнение към 200 хиляди работни места.

Оптимизмът на външните специалисти обаче не се споделя от експертите в Русия. Главният икономист на " Алфа банк " Наталия Орлова отбелязва, че оценката е била сходна и през 2014 година преди зимните олимпийски игри в Сочи.

" Ако погледнем отчетите от 2014 година те също чертаеха доста положително бъдеще и даваха отлични предварителни оценки. Ако обаче съветската стопанска система не бъде по-отворена, то няма по какъв начин цялостният потенциал на новата инфраструктура да бъде употребен и това да води до по-големи вложения ", споделя Орлова.

Според нея е имало съществено нарастване в годината на олимпийските игри, само че по-късно наклонността не е траяла.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (47)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР