Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще

...
Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година ще
Коментари Харесай

Световното в Катар 2022 остава с 32 отбора

Световното състезание по футбол в Катар през 2022 година ще се организира с 32 тима. Това обявихаднес  от Международната футболна федерация (ФИФА). Президентът на федерацията Джани Инфантино излезе с предложение за увеличение броя на участниците на 48, само че от ФИФА излязоха с публично изказване:

„ След обстоен и обстоен съвещателен развой, включващ всички значими и налични притежатели, се стигна до заключението, че при актуалните условия сходна концепция не може да бъде осъществена “, написа в известието на централата.

Мондиалът през 2026, който ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико, ще включва 48 тима. ФИФА и Катар разгледаха и проблема, при който страната от Персийския залив може да одобри най-големия интернационален конгрес независимо с 48 тима, променяйки поставените критерии за спортни уреди.

„ След обстоен разбор по този въпрос, се стигна до умозаключение, че заради напредналата фаза на подготовка и потребност от детайлна оценка на възможното логистично въздействие на страната-домакин, ще има потребност от повече време и решение не бе взето преди крайния период през юни “, се споделя в формалното изказване на ФИФА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР