Световното първенство по футбол в Катар може да започне на

...
Световното първенство по футбол в Катар може да започне на
Коментари Харесай

Мондиал 2022 стартира ден по-рано?

Световното състезание по футбол в Катар може да стартира на 20 ноември, а не на 21 ноември, както е оповестено по стратегия. Това заяви " Асошиейтед прес ", базирайки се на собствен източник. Според него ФИФА преглежда вид, при който мачът сред домакините и Еквадор да се изиграе ден по-рано от плануваното. Очаква се решение по предлагането да се вземе в околните няколко дни, като то би трябвало да бъде подкрепено от президента на международната футболна централа Джани Инфантино и ръководителите на шестте континентални организации.

От страна на формалните представители на Катар и тези на Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) има към този момент изразена поддръжка за сходно решение, а в договарянията вземат участие и лица от футболните федерации на Катар и Еквадор. Ако бъде признато сходно решение, Световното състезание по футбол ще стартира на 20 ноември, неделя.

По сегашната стратегия първият мач на шампионата би трябвало да бъде този от група " А " сред Нидерландия и Сенегал и да се играе на 21 ноември от 13:00 часа локално време. Катар и Еквадор също са в група " А " и би трябвало да се срещнат в 19:00 часа в същия ден. Заради провеждането на Мондиала през есента, още преди няколко години ФИФА реши да редуцира спортните дни на шампионата на 28 от нормалните 31. Това се наложи най-много поради сгъстения цикъл от мачове на европейските клубове.

Тъй като и Катар, и Еквадор имат най-малък брой футболисти, играещи в Европа, това развързва ръцете на ФИФА за евакуиране на старта на шампионата с ден напред. При всяко състояние обаче финалът на шампионата остава на 18 декември.
 Филип Лап разгласи протест на Мондиала в Катар
Филип Лап разгласи протест на Мондиала в Катар

Той посочи, че ще бойкотира спортното събитие, защото в страната хазаин не се съблюдават човешките права
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР