Световното първенство по футбол през 2030 ще се проведе в

...
Световното първенство по футбол през 2030 ще се проведе в
Коментари Харесай

Мондиал 2030 в шест страни и на три континента

Световното състезание по футбол през 2030 ще се организира в шест страни на територията на три континента, до момента в който Саудитска Арабия може да завоюва правото да семейства на шампионата четири години по-късно.


Испания, Португалия и Мароко са на път да одобряват взаимно изданието през 2030 година, като три южноамерикански страни – Уругвай, Аржентина и Парагвай ще са домакини на откриващите мачове, с цел да отбележат 100 години от първото международно състезание в историята. Монтевидео в Уругвай – градът, който одобри първия шампионат на планетата през 1930, евентуално ще открие конкуренцията след седем години, а по-късно ще има и срещи в Аржентина и Парагвай.

Останалата част от шампионата с 48 тима ще се реалокира по-късно в северна Африка и Европа, съгласно предложение на УЕФА, Африканската футболна конфедерация (КАФ) и Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ), което бе утвърдено от Съвета на ФИФА на среща през днешния ден. Сега предлагането за домакинство е обект на публично утвърждение от Конгреса на Международната централа. Изборът на Уругвай е в символ на признание на ролята им като хазаин и победител в първото международно, на Аржентина поради второто им място и на Парагвай като обичайния дом на КОНМЕБОЛ. Трите страни ще се класират автоматизирано за международните финали и ще играят откриващите си мачове на личен терен.

„ В разграничен свят, ФИФА и футболът се сплотяват. Съветът на ФИФА, представляващ целия международен футбол, единомислещо взе решение да отпразнува стогодишнината на Световното състезание, чието първо издание се организира в Уругвай през 1930, по най-подходящия вероятен метод. В резултат на това, ще се организира празник в Южна Америка и три страни от този континент – Уругвай, Аржентина и Парагвай, ще провеждат по един мач от Мондиал 2030. Първият от тези три дуела, несъмнено, ще се изиграе на стадиона, на който всичко стартира – митичния „ Естадио Сентенарио “ в Монтевидео, с цел да бъде отпразнувано уместно стогодишното издание на Световното състезание. Съветът на ФИФА взе единомислещо решение и че единствената кандидатура за домакинство на Мондиал 2030 ще бъде взаимната на Мароко, Португалия и Испания. Два континента – Африка и Европа, обединени освен за празник на футбола, само че и за обезпечаването на неповторимо обществено и културно съдействие. Какво ужасно обръщение на мир, приемливост и последователност “, сподели президентът на ФИФА Джани Инфантино.

„ Целехме се високо и мечтаехме мощно. Стогодишното издание на Световното състезание през 2030 година стартира там, откъдето започва. Домакините на откриващите мачове ще бъдат Уругвай, Парагвай и Аржентина “, показа президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес.

Даването на домакинство на Мароко, Португалия и Испания усилва доста възможностите Саудитска Арабия, която имаше интерес към Мондиал 2030, да одобри Световното четири години по-късно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР