Световното първенство по футбол е променило образа на Русия пред

...
Световното първенство по футбол е променило образа на Русия пред
Коментари Харесай

Мондиалът промени образа на Русия в очите на света, каза шефът на организационния комитет

Световното състезание по футбол е трансформирало облика на Русия пред света, счита ръководителят на организационния комитет Аркадий Дворкович.

" Като приказваме за наследството от международното, бих показал три неща. На първо място е инфраструктурата, която е доста значима - изключително за детския футбол. Около 70 подготвителни стадиони в европейската част на Русия ще се употребяват за тренировки на деца ", уточни Дворкович., представен от ТАСС.

На второ място той сложи способността на страната да провежда събитието. По думите му Русия се е справила с подготовката на доброволците и с гарантирането на сигурността.

" Също по този начин показахме на целия свят нашата неприкритост и гостолюбие. А това не беше направено единствено поради международното - ние в действителност сме такива. Ние променихме облика на Русия в очите на света ", добави той.

Дворкович напомни, че страната ще одобри и други значими събития като зимната универсиада в Красноярск през 2019 година, както и мачове от Евро 2020 в Санкт Петербург. " Ние знаем по какъв начин да организираме огромни събития, а интернационалните организации знаят, че можем да се оправим. "

По думите му е прекомерно рано да се приказва за домакинство на летни олимпийски игри. Дори да има предпочитание, Русия ще може да се кандидатира чак за игрите през 2032 година, защото домакините преди този момент към този момент са избрани - Токио 2020, Париж 2024 и Лос Анджелис 2028.

Световното продължава с полуфиналите. Тази вечер играят Франция и Белгия, а в сряда е дуелът сред Англия и Хърватия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (414)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР