Световното първенство е най-важното събитие за българската борба през годината,

...
Световното първенство е най-важното събитие за българската борба през годината,
Коментари Харесай

Световното е голямата цел за националите, заявиха Николова и Селишка

Световното състезание е най-важното събитие за българската битка през годината, обявиха Евелина Николова и Миглена Селишка. Двете националки завоюваха сребърни медали на миналия европейски шампионат, откакто се възстановяваха дълго време от контузии.

"Медалът е орден. Подготовката вървеше добре, самият шампионат се разви добре и бях подготвена даже за златен орден, само че имах леки пречки на финала ", съобщи Евелина Николова, която почувства болки в контузеното преди година коляно на финала против Ирина Хусяк и в последна сметка позволи поврат от 4:0 до 4:10.

"Второто място ме стимулира да работя още повече за международното състезание, което е по-важно от европейското. Благодаря на треньора, че ми даде късмет да се потвърдя ", добави вицешампионката при 55-килограмовите.

Миглена Селишка добави: "За мен това съревнование бе тежко, тъй като се завърнах от лекуване на травма. На финала се усещах добре, само че не съумях да стигна до златото. Продължавам напред, задачите за международното са по-високи ". Тя завоюва сребърен орден на европейското състезание в Букурещ, откакто отстъпи с 4:6 на украинката Оксана Ливач в категория до 50 кг.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР