Световното първенство е към края си, като остават последните два

...
Световното първенство е към края си, като остават последните два
Коментари Харесай

От А до Я - азбучник на световно в Русия

Световното състезание е към края си, като остават последните два мача. Мич Филипс от " Ройтерс " подреди своята футболна писменост от A до Z в преглед на това, което последователите видяха в Русия.

А - Africa (Африка) - За пръв път от 1982 година насам нито един африканския тим не стигна до елиминационната фаза. Египет и Тунис бяха доста надалеч, Мароко нямаше шанс, до момента в който Нигерия и Сенегал бяха на няколко минути от класиране, само че разочарованието беше огромно за континента, който изгледа втората половина от шампионата от у дома.

B - Boot (Обувка, Златна) - С край и мач за трето място на хоризонта англичанинът Хари Кейн е във водеща позиция с шест гола, като се намира пред Ромелу Лукаку (Белгия), Кристиано Роналдо (Португалия) и руснака Денис Черишев, които имат по четири попадения. Кейн изравни най-хубавото достижение за Англия на Гари Линекер през 1986 година, само че е първият с три маркирани дузпи. Бразилецът Роналдо, който вкара осем гола през 2002 година, е единственият състезател, който отбелязва повече от шест попадения в последните 10 международни шампионати.

 Хари Кейн е любимец за голмайстор.
© Reuters

Хари Кейн е любимец за голмайстор.

C - Counter-attack (Контраатака) - Белгийците потвърдиха, че са експерти на контраатаката и може да има някои вълнуващи моменти, като невероятния гол в 94-ата минута против Япония. От ъглов удар за японците, през ръцете на вратаря Тибо Куртоя, четирима белгийци някакси откриха воля да пробягат дължината на терена, с цел да основат хубав гол с движение и точност, вкаран от Насер Чадли.

D - Debutants (Дебютанти) - Исландия продължи оттова, от където спря на Евро 2016. С тъждество против Аржентина и оптимално разпределяне тимът приключи финален в сложна група. Панама беше безпроблемно разрушена от Белгия и Англия и даже победена от Тунис.

E - Europe (Европа) - За трети път в последните четири шампионата, финалът е напълно европейски. Сегашният шампионат и предходните шампионати, които се организираха в Европа, също включваха борба сред европейски тимове в полуфиналите. За следващ път някои от най-хубавите народи на континента, и някои по-малки, останаха изолирани от света, като Италия и Холандия, които гледаха международното от у дома.

F - Forgotten (Забравен) - Това можеше да бъде един от най-великите голове на международните шампионати, само че вместо това се трансформира в едно от най-великите спасявания, когато Джордан Пикфорд спря по необикновен метод удара на Матеус Урибе от 30 метра в горния ляв ъгъл на вратаря. Положението даже не беше повторено на огромния екран на стадиона на " Спартак ", а от последвалия ъглов удар настана безпорядък след изравнителния гол на Колумбия.

G - Golden Generation (Златно поколение) - Белгийците бяха изтощени непрекъснато да чуват въпроса по кое време надареното им потомство ще направи огромен срещу. Малко или доста те оправдаха това, показвайки превъзходна игра, вкараха запаметяващи се голове и отстраниха Бразилия в четвъртфиналите, само че не можаха да открият метод по какъв начин да преодолеят френската защита. По-голямата част от състава е към момента надалеч от пенсиониране, тъй че в идващите години можем да чакаме повече заглавия със " златното потомство " на Белгия.

 От А до Я - каталог на международно в Русия
© Reuters

H - Hazard (Азар или опасност) - Най-накрая той влезе в ролята на суперзвезда. След като се покри при отпадането на последното международно и европейското през 2016 година, Еден Азар се нагърби с отговорността в Русия. Търсещ топката, преобладаващ в основни мачове, той не можа да преведе тима си през полуфиналите, само че този път никой не може да го упрекна, че не се е опитал.

I - " It`s (not) coming home " (Футболът (не) се завръща у дома) - Неочакваното постигане на Англия до полуфиналите трансформира песента в химн. " Футболът си идва вкъщи " се чуваше на всеки стадион преди и след всеки гол. На Евро 1996 почитателите пееха " З0 година тъга " по отношение на миналото време от единствената международна купа на Англия през 1966 година Сега годините са 52.. и тяхното преброяване продължава.

J - Japan (Япония) - Развяха азиатския байрак с горделивост на и отвън терена. След мъчителната загуба против Беглия на японските играчи можеше да им бъде простено хвърлянето на няколко чаши и пробиването на някоя стена от гняв. Вместо това те събраха всичкия отпадък и напуснаха съблекалнята като че ли в никакъв случай преди не е била употребена. Всичко, което беше останало, беше записка на съветски с признателност за домакините. Истинска класа.

К - Kante (Нголо Канте) - Може ли някой състезател да има толкоз доста въздействие върху триумфа на тима си и да притегля толкоз малко внимание върху себе си. Нголо Канте патрулира пред защитата с такова схващане и успокоение, че рядко наподобява да има потребност от спринт. Той е желан съотборник за хората зад тила му и доста тимове в Русия откриха в негово лице призрачен сън, през който би трябвало да преминат.

L - Late goals (Късни голове) - Едва ли мина ден без някой гол в заключителните моменти благодарение на наподобява минималното добавено време от пет минути. Колумбия, Англия, Португалия, Аржентина, Бразилия, Германия, Тунис и други се любуваха на тази страст от наслада и облекчение, която способства за вълнуващия шампионат.

 От А до Я - каталог на международно в Русия
© Reuters

M - Modric, not Messi (Модрич, не Меси) Лука Модрич израстваше по време на шампионата и израсна изцяло при успеха в полуфинала против Англия. Лекотата му в придвижванията, погледът му към прецизното подаване и цялостната му класа засия, до момента в който тези към него падаха.

Не тъкмо Меси, чиято фантазия да завоюва международното остана неизпълнена. Един от най-големите футболисти на всички времена дружно с Пеле и Диего Марадона беше изхвърлен от шампионата и се причисли към клуба на най-великите играчи, които в никакъв случай не са печелили мондиала като Ференц Пушкаш, Йохан Кройф и Джордж Бест.

N - Neymar (Неймар) - Първи вид: Смело се възвърне от дълга травма, беше най-фаулираният състезател в шампионата, имаше най-вече благоприятни условия за гол от всеки различен и направи всичко по силите си в опит да замъкне разочароващата Бразилия до първи край от 16 години насам.

Втори вид: Неймар въплъти всичко най-лошо за най-популярната игра в света. Неговият необикновен гений беше помрачен от рухвания, симулации и искрено неуместно търкаляне по терена, което го направи за смях.

O - Oldest (Най-възрастен) - Египетският вратар Есам ел Хадари стана най-възрастният футболист, който взе участие на международни финали. На 45 години и 161 дни той игра в последната среща от групата против Саудитска Арабия.

P - Penalties (Дузпи) - Отсъдените 28 дузпи до момента разрушиха върха от 2002 година, когато са дадени 18 наказателни удара. Някои от дузпите бяха отсъдени вследствие на намесата на системата за видеоповторения.

Q - Qatar (Катар) - Домакинът на идващото международно състезание, което ще се организира в края на 2022 година, където върлите почитатели ще могат да гледат по три мача дневно, вместо да вземат по три дни, с цел да стигнат за мач в Русия.

R - Ronaldo (Роналдо) - Голът на Роналдо от свободен удар в заключителните минути при зрелищното тъждество с Испания (3:3) беше обзорът на ранните мачове. То продължи да се показва героично, само че не съумя да заведе ограничавания откъм благоприятни условия тим на Португалия до четвъртфиналите. От " огромната тройка " в Русия (Роналдо, Меси и Неймар) той може да бъде най-доволен от приноса си.

S - Sneaky (Подло) - Колумбийските играчи евентуално бяха превзети от всеобща нервност при отсъдената дузпа против Англия за повалянето на Хари Кейн. В средата на четириминутния митинг на един от тях му пристигна допълнително и стартира да отъпква тревата към наказателното поле в опит да затрудни осъществяването. Това не даде резултат, тъй като Кейн означи.

T - Tiki-Taka (Тики-Така) - Испанците направиха зашеметяващите 1137 подавания за 120 минути против Русия, само че сътвориха малко чисти благоприятни условия за гол и стигнаха до дузпи. Безсмислените пасове внезапно започнаха да наподобяват като демоде от преди 10 години.

V - VAR (Системата за видеоповторения) - С доста малко изключения първото потребление на системата за видеоповторения имаше голям триумф. До огромна степен страхът от продължителни забавяния на играта поради технологията бяха неоснователни.

 От А до Я - каталог на международно в Русия
© Reuters

U - Upsets (Разочарования) - Нямаше по-голямо отчаяние от загубата на Германия против Южна Корея, което изпрати " бундестима " на дъното в групата. Испания беше изхвърлена от 70-ата в ранглистата Русия, Аржентина беше спряна от Исландия и раздрана от Хърватия, а Испания и Португалия си изядоха ноктите при равенствата против Мароко и Иран.

W - Wrestling (Борба) - По някаква незнайна причина дузина играчи взеха решение, че най-хубавият метод за отбрана при ъглов удар е да пренебрегват топката, да прегърнат и да съборят на земята противника си. След като в началото си затваряха очите, ФИФА и съдиите взеха решение да започнаха да отсъждат нарушавания, което пристигна допълнително на тези, които останаха безнаказани в първите мачове.

X - Xenophobia (Ксенофобия) - Въпреки всички предизвестия, неприязън към чужденците нямаше и руснаците демонстрираха себе си като приветливи домакини във всеки град.

Y - Yellow (Жълт) - Известният екип на Бразилия, който от време на време беше заменян с изкрящо синьо, както направи и Колумбия. Нигерия показа неповторим екип, само че промени визията си за първия мач. Комерсиализацията издуха традицията през прозореца и остави почитателите с клатещи глави.

Z - Zagallo (Загало) - Марио Загало завоюва международната купа два пъти с Бразилия през 1958 и 1962 година, а през 1970 година ги изведе до успех като треньор. Франц Бекенбауер последва стъпките му през 1974 и 1990 година и в този момент Дидие Дешан, капитан на Франция при спечелването на купата през 1998 година, има късмет да се причисли към тази елитна компания.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (448)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР