Световното клубно първенство по волейбол за мъже тази година ще

...
Световното клубно първенство по волейбол за мъже тази година ще
Коментари Харесай

Световното клубно първенство при мъжете с нов формат!

Световното клубно състезание по волейбол за мъже тази година ще се организира в нов формат и сведен брой тимове участници.
Според новите правила в първия стадий дуелите ще се играят всеки против всеки. На полуфиналите първият ще се изправи против четвъртия, а вторият - против третия. Надпреварата е планувана едновременно с шампионата при дамите - в интервала 3-8 декември.
През последните няколко години броят на тимовете, участващи в шампионата, бе осем. Сега обаче те са понижени на половина. Така за влиятелния трофей ще се борят първенците на Южна Америка Сада Крузейро (Бразилия), първенецът на Азия Шахдари Варамин (Иран) и финалистите от Шампионската лига Кучине Лубе Чивитанова (Италия) и Зенит Казан (Русия) - с национала Цветан Соколов в състава. Последният първенец от конкуренцията - Итас Трентино (Тренто), няма да вземе присъединяване.
Името на страната, която ще бъде хазаин на шампионата, към момента не е известно. Според информацията това ще е Бразилия, някои източници пък показват китайския град Нинбо като главен претендент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР