Световното клубно първенство по футбол може също да бъде реформирано,

...
Световното клубно първенство по футбол може също да бъде реформирано,
Коментари Харесай

Превръщат Световното клубно първенство в Лига?

Световното клубно състезание по футбол може също да бъде реформирано, като тази концепция е била обсъждана през днешния ден по време на съвещанието на Съвета на ФИФА, което се организира в Колката (Индия).

Евентуални промени са планувани от 2021 година, заяви пред публицисти членът на Съвета на ФИФА Мон Ю Чун от Република Корея.

"Съветът на ФИФА разиска основаването на Световна лига - шампионат, който ще бъде проведен въз основата на Световното клубно състезание. Така че от 2021 година най-вероятно този шампионат ще се организира в нов формат, а не е изключено да бъде изместен и през лятото. Направлението, в което се движим, е ясно - повишение на качеството на тимовете, които ще вземат участие, както и увеличение на броя. Работата продължава, само че нещата имат своите очертания, добави корейският член на управителното тяло на ФИФА.

"Времето на осъществяване също ще се разисква, като концепцията е да бъдат задоволени всички ползи. Една от концепциите е този шампионат да заеме мястото на летните контроли на огромните клубове. Ще изслушаме мнението и на футболистите, добави Мон Ю Чун. Световното клубно състезание във тип на шампионат се организира от 2000-ата година, като зае мястото на мача за Междуконтиненталната купа, противопоставящ клубните първенци на Европа и на Южна Америка./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР