Световнопризната детска писателка Мария Пар написа разказ за коронавирус, наречен

...
Световнопризната детска писателка Мария Пар написа разказ за коронавирус, наречен
Коментари Харесай

Световнопризната детска писателка написа разказ за коронавирус

Световнопризната детска писателка Мария Пар написа роман за ковид, наименуван " Короната е топка с бодли ". Първият превод е на български език, научи Българска телеграфна агенция от издателите от " Изида ".

Авторката на романа " Вафлено сърце " е предоставила най-новата си творба за гратис онлайн разпространяване у нас.

Разказът е написан като част от самодейността " Сами дружно - коронавирусът и културата " на Новонорвежкия културен център. Преводът е на Росица Цветанова. Идеята е, че дните до възможния завършек на изключителното състояние оставят своя отпечатък върху съвремието ни и са огромна част от това, което се приказва и написа за днешния ден и за бъдещето. Хората на изкуството, публицистите и учените могат да кажат нещо значимо за този интервал, тъй като са способни да сплотяват, предизвикат, документират, нюансират и да ни дадат нови погледи към протичащото се.

" Всички по целия свят са от един и същи тим, споделя една от героините на детето си. Меси и Роналдо са от един тим. Всъщност, и Лука Модрич, и Еден Азар също. Всички футболисти по целия свят са от един тим. Всички... Ерна Сулберг (премиер на Норвегия - бел. ред.) е в този тим и един милиард китайци, и всичките лекари по света, и полицията, и банковите обирджии даже. В един тим са.
И тираджиите, и хората в Съединени американски щати, и Путин, и Меркел, и мама, и бежанците от Сирия, и нашите съседи, и Агенцията по техническите въпроси, и наркотрафикантите, и всичките пожарникари по целия свят, и водачите на хеликоптери, и тим Ингебригтсен (известно норвежко семейство със седем деца, три от които са елитни лекоатлети - бел. ред. ), и нашият крал. Всички останали крале и кралици също. И учителката ти, и всичките медицински сестри, и Маркус, и Мартин, и Ема, и ти, и аз, че и котката ни. Всички сме от един тим ".

Новата Астрид Линдгрен, както назовават Мария Пар, е позната у нас и с " Вратарката и морето " ( " Вафлено сърце " ), а скоро на български излиза новата й книга " Батко ", предопределена за по-малките, 6-9 годишни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР