Световноизвестното сопрано Мария Агреста, една от звездите на Школата на

...
Световноизвестното сопрано Мария Агреста, една от звездите на Школата на
Коментари Харесай

Мария Агреста е номинирана за най-престижното отличие

Световноизвестното сопрано Мария Агреста, една от звездите на Школата на Райна Кабаиванска, е номинирана в категорията " Най-добра певица " на Международните оперни награди 2020, научи ДУМА от Елена Гюрова. Церемонията по връчването на най-престижните международни оперни оценки ще се състои на 4 май в лондонския спектакъл " Седлърс Уелс ".

Мария Агреста приключва консерваторията в Салерно и от 2009 година се усъвършенства под управлението на Райна Кабаиванска в Музикалния институт " Веки - Тонели " в Модена и в майсторските класове в България, стипендиантка е на фонд " Райна Кабаиванска " в Нов български университет. През 2010 година Мария Агреста дебютира на сцените на Софийската опера и Театро Комунале в Модена като Мими от " Бохеми " в спектакли със състав, напълно от възпитаници на Райна Кабаиванска. В идващите години италианското сопрано е ангажирано в най-престижните оперни театри - Метрополитън, Миланската канара, Ковънт гардън, Операта на Париж, Римската опера, Арена ди Верона, Театро Реал в Мадрид, Лирик опера в Чикаго, Баварската щатсопера, " Ла Фениче " във Венеция, Фестивала в Залцбург и доста други. Партнира си с Пласидо Доминго, Йонас Кауфман, Роберто Аланя, Франческо Демуро, Андреа Каре и други

През януари 2020 година Мария Агреста се показа като Мими от " Бохеми " в Метрополитън опера в Ню Йорк. В момента приготвя дебюта си като кралица Елизабет от " Роберто Деверьо " през март в " Шанз Елизе " в Париж и през април в Театро Масимо в Палермо.

" Да се срещна с Райна Кабаиванска беше изобретение! Пред мен се разкри прелестен и любящ човек, каквато може да бъде единствено една майка. В сложните моменти тя не спираше да ме окуражава и да ми дава мощ, не преставаше да има вяра в моите благоприятни условия и професионално бъдеще, даже когато аз бях разколебана. Като учител е изключителна! Взискателна и непоколебима, по едно и също време с това любяща и с нечовешка благотворителност. Не познавам никой различен, който да знае по какъв начин и да има желанието да съобщи своето познание и опит на другите. През живота си получих доста специфични блага, само че Райна е най-същественият за мен! ", споделя Агреста за своята учителка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР