Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще изпълни на своята цигулка пред

...
Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще изпълни на своята цигулка пред
Коментари Харесай

Празник на буквите пред НДК

Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще извърши на своята цигулка пред НДК „ Върви народе възродени ”.
София ще означи с празник на буквите навън 24 май. Събитието стартира в 17:00 ч. в парка зад НДК и се провежда от Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Столична община, Национален замък на културата и Българско национално радио.

За първи път софиянци и посетители на столицата ще честват Деня на българската култура, просвета и славянската книжовност – 24 май – с празнична културна стратегия навън.

От 17:00 ч. в Парка зад НДК Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, Столична община, Национален замък на културата и Българско национално радио сплотяват напъните си, с цел да зарадват публиката с осъществявания на музикалните сформира на БНР, именити български музиканти, актьори, художници и създатели. Сред изпълнителите ще бъдат Вокална група Радиодеца, Оркестъра за национална музика на БНР, Софийски духов оркестър и Биг Бенда на БНР. Световноизвестният цигулар Веско Ешкенази ще извърши на своята цигулка особено за празника химна “Върви народе възродени ”. Автор на визията на празника е известният български художник и занаятчия на плаката проф. Божидар Йонов. Организаторите готвят още доста изненади за дребните и огромни фенове по време на Празника на буквите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР