Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след

...
Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след
Коментари Харесай

Погребват тенора Камен Чанев в митрополитски двор в Стара Загора

Световноизвестният тенор Камен Чанев, който издъхна на 56 години след затруднения от COVID-19 в четвъртък, ще бъде заровен в събота, в 11 часа в двора на митрополитския храм "Свети Димитър " в Стара Загора. Това е предложил персонално Старозагорският епископ Киприан, който има музикално обучение и постоянно застава на диригентския пулт на Старозагорската опера.

В двора на църквата са заровени някогашни митрополити и свещеници, в това число и някогашните владици Павел, Климент и Панкратий, както и други хора с огромни заслуги към Стара Загора. За да бъде заровен на това място Камен Чанев, единодушие е дал неговият единствен правоприемник - брат му Здравко, който живее в родния им град Сливен. С оперната певица Таня Иванова Чанев нямаше формален брак, въпреки двамата да живееха на фамилни начала.

На траурната гала на следващия ден поради рестриктивните мерки около болестта ще участват стеснен кръг хора - най-близките на артиста.

За феновете на неговото изкуство и в негова памет управлението на община Стара Загора, взаимно с Държавната опера в града, провежда настрана поклонение. Желаещите да изразят своята респект могат да го създадат също в събота, 28 ноември, от 10.00 до 13.00 часа във фоайето на Старозагорската опера.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР