Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори допълнителен концерт

...
Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори допълнителен концерт
Коментари Харесай

Пускат още места за Виена Шьонбрун оркестра

Световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще изнесе втори спомагателен концерт на историческия рид Царевец във Велико Търново, тъй като билетите за първия от дълго време са изчерпани, оповестиха уредниците на фестивала “Сцена на вековете”. “Това е казус в историята на един от най-старите фестивали навън в България”, похвалиха се уредниците.

Билетите за концерта на 5 август от 21 часа на крепостта “Царевец” са към този момент в продажба. Поради огромния интерес към “Нощ под звездите”, в който ще бъдат изпълнявани творби на фамилия Щраус и техни съвременници, се пускат в допълнение билети за Галата в София пред храм-паметник “Свети Александър Невски” на 8 август.

“Вълнуващо е да науча, че идните ни концерти в България са предстоящи от публиката. Радостен съм от интереса към нашата нова стратегия, отдадена на Щраус, на меломани от Гърция, Сърбия, Румъния и Турция, които ще ни следват из вашата прелестна страна”, показа диригентът Гуидо Манкузи. Той е наследник на италиански пианист и австрийска оперна певица. Световната си кариера стартира във Виена. Рaботи с разнообразни обединения, а от няколко години води Оркестъра на двореца Шьонбрун.

В програмата на българското турне, което ще мине на 7 август и през Летния спектакъл във Варна, са включени шлагери на класическата музика като “Радецки марш”, валса “На тихия наследник Дунав”, елементи от оперетите “Прилепът” и “Цигански барон”. “Подготвили сме и специфична изненада за българската аудитория, която откровено се надявам да я вдигне на крака”, сподели шефът на оркестъра Петър Хосек.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР