Световноизвестният моден дизайнер Кензо Такада, основател на марката Кензо, почина

...
Световноизвестният моден дизайнер Кензо Такада, основател на марката Кензо, почина
Коментари Харесай

Японският дизайнер Кензо почина от коронавирус

Световноизвестният фешън дизайнер Кензо Такада, създател на марката Кензо, умря на 81 години в резултат на COVID-19, заяви негов представител, представен от Франс прес.

" Кензо Такада ни напусна на 4 октомври 2020 година в Американската болница в Ньои сюр Сен в резултат на COVID-19 ", уточни в официално съобщение представителят.

Кензо Такада e роден през 1939 година Успява да получи положително обучение в Токио, само че това са и най-трудните години в живота му, тъй като му налагало по едно и също време да учи и да работи. По-късно младият дизайнер стартира образование в школата на моделиера Bunka Gakuen. Кензо е един от първите мъже, които съумяват да постъпят там, написа life.dir.bg.

Следва работа за локален супермаркет, за който Такада проектира униформените облекла. По това време той живеел в дребна къщурка в покрайнините на Токио.

През 1965 година надареният японец отпътува за Париж. От този миг стартира неговият напредък като дизайнер. Само след 5 години той става международна звезда.

Стилът на Кензо се основава на японските обичаи. През 1983 година се появява сбирка мъжки облекла с марката Kenzo, само че същинското международно самопризнание идва 4 години по-късно, когато започва парфюмерията Kenzo de Kenzo. Така се ражда марката Kenzo Parfums.

" Животът е прелестен! " беше мотото и стилът на именития дизайнер. Тази фраза " отеква " и в облеклата, и в ароматите, донесли му международна популярност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР