Световноизвестният италиански композитор Енио Мориконе беше погребан в тесен семеен

...
Световноизвестният италиански композитор Енио Мориконе беше погребан в тесен семеен
Коментари Харесай

Погребаха Енио Мориконе в Рим

Световноизвестният италиански композитор Енио Мориконе беше заровен в стеснен фамилен кръг в Рим, съобщи организация АНСА.

Мориконе умря в понеделник на 91-годишна възраст в римска клиника. Той беше заровен в гробището "Лаурентино " в южните околности на италианската столица. На мястото на гроба ще бъде построена фамилна гробница.

Церемонията по сбогуването с надарени композитор се състоя в стеснен фамилен кръг, както пожела самият Мориконе, който остави собствен личен некролог. Прощалният текст с околните, написан от него преди кончината му и с наименование "Енио Мориконе умря ", беше препечатан от италиански и задгранични вестници. В него създателят на музиката на стотици незабравими филми разясни, че не би желал да основава неудобства на никого с охолно заравяне.

Почина Енио Мориконе

Мориконе написа музиката на над 500 кино лентата и сериали, създател е на типичен композиции и аранжименти за естрадни песни. Сред най-запомнящите се негови творби са тези от филмите "Добрият, неприятният и злият ", "Имало едно време на Запад ", "Ново кино Парадизо " и други, напомня Българска телеграфна агенция.

През 2016 година той печели "Оскар " за истинска музика за кино лентата "Омразната осморка " на Куентин Тарантино. Преди това е номиниран пет пъти. През 2007 година Мориконе получи почетна премия "Оскар " за цялостната си кариера. Лауреат е също на награди "Златен глобус ", "Грами ", БАФТА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР