Световноизвестният историк от Санктпетербургския държавен университет (СПДУ) - доц. Олег

...
Световноизвестният историк от Санктпетербургския държавен университет (СПДУ) - доц. Олег
Коментари Харесай

Арестуваха известен руски историк за убийство, опитал да хвърли женски ръце в река

Световноизвестният историк от Санктпетербургския държавен университет (СПДУ) - доцент Олег Соколов, е задържан за грубо ликвидиране на млада жена. Той е арестуван, до момента в който се пробва да изхвърли в река Мойка пакет с отрязани женски ръце, а в дома му е намарено разчлененото тяло, оповестиха съветските медии.

По неофициална информация жертвата е 24-годишна випускничка на СПДУ, с която 63-годишният историк бил непосредствен, само че умъртвил по време на скандал в дома му. Анастасия Ещенко имала със Соколо взаимни научни планове.

На 9 ноември сутринта доцентът бил изваден от реката и откаран в болница с хипотермия. В сака му " бяха открити две отделени женски ръце и газов револвер ", оповестиха от прокуратурата. Разследващите открили, че той е влезнал във водата, тъй като чантата с човешките крака не потънала.

При обиск в квартирата му е открит с изключение на трупът и оцапан с кръв трион, с който явно то е било рязано.

Още в болничното заведение Соколов е направил цялостни признания. Разказал, че предходната вечер двамата с младата жена се скарали и положение на афект и под влияние на алкохол я умъртвил.

" Когато разбрах какво съм направил, взех решение да се отърва от тялото ", споделил още историкът.

Олег Соколов е роден през 1956 година Той е доцент в катедрата по нова и най-нова история в СПГУ, експерт е по Наполеоновите войни. Член е на научния съвет на Руското военно-историческо общество, създател на голям брой публикации за военната история на Европа, съветник на исторически филми за епохата на Наполеон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР