Световноизвестният хуманоиден робот с изкуствен интелект София обиколи Атина и

...
Световноизвестният хуманоиден робот с изкуствен интелект София обиколи Атина и
Коментари Харесай

Най-известният хуманоиден робот с изкуствен интелект обикаля Атина

Световноизвестният хуманоиден робот с изкуствен интелект София обиколи Атина и беше сниман на фона на Акропола, съобщи гръцката организация АНА-МПА, представена от в. " Български вести ".

София взе участие в софтуерно и осведомително събитие, проведено от компании от Гърция и Кипър. На сцената на събитието роботът разгласи, че ще се върне в Гърция през март, когато ще посети Родос и Нафпактос.

Благодарение на изкуствения си разсъдък, София приказва 20 езика, в това число безупречно гръцки, и ще взе участие в първия „ Гръцки фестивал “, който се организира в Родос. Този културен празник показва историята, традициите, усетите и обичаите на Додеканезките острови и в него вземат участие посолства, учени, учени и бизнесмени. В двореца Родос на 8 март София ще управлява церемонията по закриването и гръцката предприемаческа конференция.

На 10 март роботът ще се включи в конференцията „ Срещнете се със София “ в манастира „ Свето Преображение Христово “ (Metamorfossi tou Sotiros) в село Скала, северно от Нафпактос. Там роботът ще беседва с представители на разнообразни религии и ще отговори на въпроси по отношение на изкуствения разсъдък и етиката. Сред обсъжданите въпроси ще бъдат отбраната на неприкосновеността на персоналния живот, справедливостта и човешките полезности.

София е обществен хуманоиден робот, създаден от компанията „ Хансън Роботикс “ (Hanson Robotics) от Хонконг и беше показан в Гърция от „ Викториъс Нетуърк “ (Victorious Network). Роботът беше задействан на 14 февруари 2016 година и направи първата си обществена изява в средата на март 2016 година Роботът София се е срещал с държавни водачи и известни персони и е интервюиран от най-големите телевизионни мрежи по света.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР