Световноизвестният физик Стивън Хокинг предупреди, че хората, които са добри

...
Световноизвестният физик Стивън Хокинг предупреди, че хората, които са добри
Коментари Харесай

Хокинг: Изкуственият интелект може да се възпроизведе и да подмени хората изцяло

Световноизвестният физик Стивън Хокинг предизвести, че хората, които са положителни в измислянето на компютърни вируси, в края на краищата биха могли да основат Изкуствен разсъдък, който ще бъде толкоз ловък, че ще " се усъвършенства и възпроизведе " до момента в който " надминат хората ".

" Страхувам се, че Изкуственият разсъдък може да замести хората напълно ", предизвести Хокинг в изявление за сп. Wired.

Ученият изясни, че хората, които специализират в компютърни вируси, могат един ден да основат компютърна стратегия, която ще може да действа независимо, без човешка помощ. Тя би " се подобрявала и самовъзпроизвеждала ", до момента в който не се трансформира в Изкуствен разсъдък, " нова форма на живот, която надминава хората ". Земята, счита той, е " прекомерно дребна " за хората, защото " световното население нараства с обезпокоително движение и има заплаха да се самоунищожим ".

Това не е първият път, когато Стивън Хокинг, шеф " Изследвания " в Центъра за теоретична космология към Университета в Кеймбридж, предизвести за заплахите, свързани с Изкуствения разсъдък.

Сайтът на Кеймбриджкия университет напомни, че говорейки при откриването на Центъра за изкуствен интелект към образователното заведение през предходната година, той означи, че " няма огромна разлика сред това, което може да бъде реализирано посредством биологичния мозък и което може да бъде реализирано посредством компютър ".

Така хората би трябвало да наясно с заплахата, че " теоретично компютрите могат да подражават човешкия разсъдък - и да го надминат ", и може също " да унищожат или трансформират обществото ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР