Световноизвестният датски производител на играчки Лего“ обяви, че ще си

...
Световноизвестният датски производител на играчки Лего“ обяви, че ще си
Коментари Харесай

Лего и Тенсент обединиха сили в името на безопасността на децата в онлайн пространството

Световноизвестният датски производител на играчки „ Лего “ разгласи, че ще си сътрудничи с една от най-големите гейминг компании на Китай „ Тенсент “, която е и притежател на най-голямата обществена мрежа в азиатската страна. Както заяви във вторник организация „ Синхуа “ задачата на сходен стратегически ход е основаването на безвредна онлайн среда за малолетните.

„ Все повече китайски деца поддържат контакт с външния свят чрез мрежовите технологии. Партньорството сред нашите компании ще обезпечи на подрастващото потомство безвредни виртуални артикули, които да съумеят да удовлетворят всички детски потребности – освен като игри и занимания, само че и като образование, целящо саморазвитие “, заяви във вторник шефът на китайския клон на „ Лего “ Джейкъб Крах.

" Децата от все по-ранна детска възраст стават дейни ползватели на интернет, а задачата на „ Тенсент “ и „ Лего “ е да употребяват технологиите и нововъведенията, с цел да основат здравословна и безвредна онлайн среда “, добави вицепрезидентът на „ Тенсент Геймс “ Анна Гао.

В рамките на съдействието си двете компании ще разработят обезопасени зони в притежаваната от „ Тенсент “ видео платформа за детски игри, както и лицензирани " Лего " артикули. На по-късен стадий се обмисля и основаването на така наречен „ Лего Бууст “ - платформа за програмиране, която ще разрешава на децата да вършат сами промени в обичаните си онлайн игри и да социализират като в същинска обществена мрежа.

„ Лего “ е частна фамилна компания със седалище в Дания. Това е първият производител на игри, почнал да си сътрудничи интензивно с УНИЦЕФ, фокусирайки се върху децата и тяхната сигурност в Интернет.

Въз основа на правилата на организацията, „ Лего “ разгласи и лична политика за сигурност на онлайн средата, която регламентира условията към наличието на игрите, обезпечава " наставнически надзор ", предписва ограничения за отбрана от неуместно наличие и подсигурява анонимността на деца, които играят в мрежата.

„ Тенсент “ пък е компанията с най-голяма стойност на азиатския пазар с капитал от 537 милиарда $. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР